Sergi Llorca torna a casa!

Sergi Llorca torna a casa!

El davanter de 23 anys va arribar a l’hoquei formatiu blaugrana el 2010 i ara torna al Barça després d’estar cedit quatre temporades

“La vida va de somnis”. I avui Sergi Llorca compleix el de tornar a Can Barça, on va arribar sent aleví el 2010, per incorporar-se al primer equip del FC Barcelona. Llorca, de 23 anys, ha estat cedit les quatre últimes temporades (una al Vic i tres al Noia Freixenet) i ara ha signat un nou contracte fins al 2024.

“Des de ben petit, a la base, he tingut l’objectiu de jugar al primer equip del Barça. He entrenat i treballat molt per poder-lo complir.”, afirma un Sergi Llorca que va arribar a l’hoquei formatiu blaugrana fa una dècada, després d’haver après a patinar al Caldes de Montbui i als campus d’estiu que organitzava el FC Barcelona.

Després d’anar sumant èxits als Campionats de Catalunya i d’Espanya, Llorca va debutar al primer equip el 19 d’octubre del 2013, amb 16 anys en un Barça - Tordera (8-3). Els minuts al Palau van anar arribant durant les següents dues temporades, mentre creixia a la base i es convertia en el màxim golejador d’OK Lliga Plata la temporada 2015/16 (45 gols), proclamant-se campió de la Copa de la Princesa i de la competició domèstica. Ara, al vestidor del primer equip, tornarà a coincidir amb altres companys de La Masia com Ignacio Alabart i Nil Roca. “Hem crescut junts i hem viscut grans moments. Tenim una gran amistat”.

La cessió al Vic (un curs) i al Noia Freixenet (tres) li han permès fer una vuitantena de gols a l’OK Lliga i convertir-se “en un jugador més complet, millorant diverses facetes del joc”. En les últimes setmanes del mes de juny, Llorca ja s’ha exercitat al Palau Blaugrana sota les instruccions d’Edu Castro. “L’acollida ha estat molt bona i tinc la sort de poder conviure amb els millors del món. Intentaré aprofitar-ho el màxim i ajudar l’equip en el que es pugui”, afirma el fill de Josep Llorca, exporter del primer equip (1984-1992) i exentrenador de porters i exgerent de la secció (1993-2003).

Segons explica el mànager esportiu Toni Miró, la incorporació de Sergi Llorca arriba després “d’una trajectòria a la base amb un rendiment molt alt” i d’una “evolució notòria” durant els quatre cursos que ha estat cedit. “Ha fet el pas important que ha de fer, amb la maduresa suficient, i serà el tercer jugador de la base que s’incorpora al primer equip en els últims anys”.

Aquesta serà la primera vegada que el primer equip estarà format per nou jugadors de pista, un fet que es deu a la voluntat “de professionalitzar més la secció amb una plantilla més llarga, tal com s’està fent en altres equips de primer nivell”.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut