Deportivo Liceo - Barça: Inici amarg a l'OK Lliga (2-1)

Els culers cauen a Riazor en el primer partit lliguer després d'encadenar un total de 52 jornades invictes a la Lliga

Inici amarg del Barça a l'OK Lliga. El conjunt blaugrana ha caigut a la primera jornada davant el Liceo (2-1) i trenca així una ratxa espectacular: la de Riazor ha estat la primera derrota després d'encadenar un total de 52 jornades invictes a l'OK Lliga. De fet, els culers no perdien en la competició domèstica des del 18 de novembre del 2017 (3-2 a Reus), i és que el passat curs 2018-19, el conjunt d'Edu Castro va ser el primer equip de la història en completar una OK Lliga invicte.

Així doncs, els gols de Franco Platero i Marc Grau, han donat el triomf als gallecs, que sumen així els primers punts de la temporada. Cal recordar que aquesta temporada l'OK Lliga comptarà amb Lliga Regular i play-off, tornant al format d’eliminatòries finals onze temporades després.

S'avança el Liceo

El matx no ha començat de la millor manera, i és que el conjunt local ha estat l'encarregat d'inaugurar el marcador mitjançant Franco Platero (1-0, minut 11), després de culminar un bon contracop dins l'àrea. A més, només dos minuts després, Marc Grau ha duplicat l'avantatge gallec al marcador, situant el 2-0 (minut 13) amb un xut de cullera.

Tot i l'inici desfavorable, els culers han intentat reaccionar per tornar a ficar-se dins del partit, però sense encert en atac. El Liceo, a més, ha tingut opcions d'ampliar l'avantatge després de dues blaves a Panadero i Edu Castro, però Aitor Egurrola ha aturat de manera providencial les dues faltes directes a Roberto Di Benedetto i Maxi Oruste per acabar marxant al descans amb el 2-0 al marcador.

Ja a la segona meitat, Helder Nunes ha tingut l'opció de retallar distàncies després d'una blava a Facu Bridge, però la bola s'ha estavellat al pal. El Barça seguia i seguia en busca del gol per retallar distàncies, amb un partit marcat per una gran intensitat de tots dos equips sobre la pista. Però no ha estat fins al darrer minut quan Ignacio Alabart, de falta directa després de la 10a falta del Liceo, ha aconseguit marcar el 2-1 (minut 50). Ja sense temps per culminar la remuntada, finalment el matx ha acabat amb victòria local. Així doncs, inici de Lliga desfavorable per als culers, que tindran l'opció de refer-se el proper dissabte 28 contra el Girona al Palau Blaugrana (19.30h).

Deportivo Liceo, 2
Barça, 1

Deportivo Liceo: Carles Grau, Bruno Di Benedetto, David Torres, Franco Platero i Roberto Di Benedetto -cinc inicial-. Facu Bridge, Maxi Oruste, Marc Grau i Fabri Ciocale.
Barça: Aitor Egurrola, Pablo Álvarez, Sergi Panadero, Ignacio Alabart i Helder Nunes -cinc inicial-. Matías Pascual, Nil Roca i Joao Rodrigues.
Gols: 1-0, Franco Platero (min. 11); 2-0, Marc Grau (min. 13) i 2-1, Ignacio Alabart (min. 50).
Àrbitres: Miguel Diaz i Antonio Gómez. Faltes: 10-11. Han mostrat targeta blava a Roberto Di Benedetto i Facu Bridge per als locals i al Panadero, Nil Roca i Edu Castro per part visitant.
Espectadors: 3.500 espectadors