Helder Nunes s’incorpora al primer equip del Barça d’hoquei

Helder Nunes s’incorpora al primer equip del Barça d’hoquei

El jugador portuguès, de 25 anys, arriba procedent del Porto i el dijous 4 de juliol signarà un contracte que l’unirà amb el FC Barcelona fins al 2023

Helder Nunes és blaugrana! El FC Barcelona ha decidit incorporar el jugador portuguès a la disciplina del primer equip d’hoquei patins. Nunes, de 25 anys, arriba al Barça després d’haver militat set temporades al Porto i d’haver-ne estat el capità.

El proper dijous 4 de juliol signarà el contracte que el vincularà amb el Barça durant les pròximes quatre temporades, fins al 2023. El mateix dia serà presentat davant els mitjans de comunicació abans de concentrar-se per disputar el Mundial amb la selecció de Portugal (la fase final es disputa al Palau Blaugrana; 11, 12 i 14 de juliol).

Helder Nunes ja s’ha vestit amb la samarreta blaugrana per rodar l’anunci de la seva arribada a Barcelona, demostrant la seva habilitat amb l’estic i la bola. Serà el tercer portuguès que milita al primer equip de la secció, després de Carlos Realista i el seu nou company João Rodrigues.

Barcelos, Braga i Porto

Nascut a Barcelos el 1994 i en una família d’hoquei (el pare i el seu oncle van ser jugadors de Primera Divisió portuguesa), Nunes va començar a patinar quan només tenia dos anys. Va formar-se al club de la seva ciutat fins al 2010, acabant la seva etapa com a juvenil i havent debutat a la màxima categoria portuguesa amb només 16 anys. Després va militar dos anys al Braga, on va anar sumant experiències positives a l’hoquei d’elit que van cridar l’atenció del Porto per fitxar-lo amb només 18 anys.

En les set temporades al Porto, Helder Nunes va deixar de ser una jove promesa per convertir-se en un dels millors jugadors d’hoquei, caracteritzant-se per la seva entrega i la seva qualitat dins la pista. Ha guanyat 10 títols nacionals, sent el capità des del 2016, i ha sortit del Dragão Caixa el 2019 admirat per la seva afició.

Nunes també ha recollit grans èxits amb la selecció de Portugal, on va iniciar el seu palmarès amb els Europeus sub-17 (2009) i sub-20 (2012), i el Mundial sub-20 (2013). També ha guanyat la Copa de les Nacions el 2013, el 2015 i el 2019; i la Taça Latina el 2014 i el 2016. El gran èxit amb la selecció absoluta va arribar el 2016 amb la consecució del Campionat d’Europa del 2016.

Un mig amb perfil ofensiu

Nunes és un jugador mig que es caracteritza per la seva bona relació amb el gol. Té un potent xut, tant de pala com de cullera, i desequilibri en l’un contra un. També té una bona visió de joc, amb capacitat per fer bones assistències interior, mentre que en defensa assumeix l’empresa de fer-se càrrec del jugador interior. A més, el portuguès destaca per ser un especialista en les accions de bola aturada.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut