Port Sagunt - Barça: Victòria i rècord per tancar la Lliga 23/24 (20-51)

Els de Carlos Ortega acaben el curs a la competició domèstica amb 59 de 60 punts possibles i amb el millor registre anotador blaugrana com a visitant (51)

Ara sí, punt i final a la Lliga Plenitude 2023/24. I amb victòria, després que el Barça d'handbol hagi derrotat el Port Sagunt en la darrera jornada de la competició domèstica (20-51). Un triomf que permet als de Carlos Ortega sumar 59 punts de 60 possibles i tancar el curs amb un total de 29 victòries i 1 empat.

D'aquesta manera, i amb bones sensacions, ara el Barça ja pot centrar-se en els dos darrers reptes que li esperen. El primer serà la disputa de la Copa del Rei, ja la propera setmana a Jaén. Posteriorment, el gran final de festa: la Final Four de la Champions de Colònia.

Domini total i repartiment de minuts

Contra un Port Sagunt ja descendit, el Barça s'ha trobat ràpidament amb el domini sobre el parquet i un parcial de 0-3 ha posat el primer avantatge (min 3). Un resultat que s'ha anat ampliant amb el pas dels minuts (2-14, min 15), també gràcies a les grans aturades de Nielsen (11 en la primera part). El 6-24 de l'electrònic en el pas pels vestidors ha reflectit aquesta superioritat. Però els de Carlos Ortega no s'han aturat aquí i han continuat contemporitzant el joc fins al 20-51 final.

Dika Mem i Petar Cikusa, amb 7 gols cadascun, han estat els màxims anotadors en un enfrontament que, a més, ha servit per fer rotacions. A banda dels lesionats Jaime Gallego i Pol Valera, s'han quedat a Barcelona Gonzalo Pérez de Vargas, Melvyn Richardson i Hampus Wanne.

El set inicial ha estat amb Nielsen, Janc, Dika Mem, Petrus, Frade, N'Guessan i Ariño, però el pas del partit ha fet que tothom vagi sumant minuts. Els més esperats, els de Domen Makuc, en el seu primer desplaçament de la temporada. L'eslovè ha acabat amb tres gols.

D'aquesta manera, el Barça tanca una Lliga Asobal pràcticament perfecte, que ha portat el 31è títol a les vitrines del Club.

Rècord històric

El Port Sagunt - Barça suposa un rècord en diferència de gols en la història de la Lliga Asobal, amb 31 gols de marge. L'anterior, també del Barça, era de 28 (Barça 46-18 València, a la temporada 99/00, i Barça 46-18 Rebi Cuenca, en la Jornada 2 de la present temporada).

A més, els 51 gols suposen el millor registre blaugrana com a visitant. L'anterior va ser l'Alcobendas 24-50 Barça de la temporada 2018/19. Aquests 51 gols també igualen el rècord absolut blaugrana, que és en un Barça 51-29 Port Sagunt del curs 14/15.

LA FITXA

PORT SAGUNT, 20

BARÇA, 51

Port Sagunt: Daniel Martínez, Jaume Pujol, Nil Montserrat, Aron Díaz, Álex Plaza, Paco Joosten, Adrián Nolasco, Carlos Pueyo, David García, Artur Parera, David Lopez, Seka Gallart, Diego Olba, Álvaro Del Valle, Luka Krivokapic (ps).

Barça: Nielsen, Janc, Dika Mem, Petrus, Frade, N'Guessan, Ariño -set inicial- Filip Saric (ps), Domen Makuc, Haniel Langaro, Petar Cikusa, Javi Rodríguez, Carlsbogard, Aleix Gómez, Djordje Cikusa, Ian Barrufet.

Parcials: 1-7, 2-10, 2-14, 4-18, 5-20, 6-24 (descans), 8-29, 10-32, 12-39, 13-44, 16-46, 20-51.

Àrbitres: Ernesto Ruiz Vergara, Alberto Macías de Paz.