Anaitasuna - Barça: Missa blaugrana a la Catedral (24-40)

Els culers no donen cap treva a la Lliga, i els navarresos han estat una altra víctima en el camí cap al títol, que podria guanyar-se la pròxima jornada

El Barça ha tornat a imposar la seva llei, en aquest cas amb una homilia a la Catedral de l'handbol estatal. Així es coneix la seu de l'Anaitasuna navarrès, que ha viscut la mostra més recent de superioritat dels blaugrana (24-40), que ja es troben a les portes d'un nou títol de Lliga.

El Barça posa la directa abans del descans

Els locals han fet una declaració clara d'intencions des del primer moment, sortint amb set jugadors de camp i sense porter en els primers atacs. Tot i que en els primers minuts els ha servit per a madurar els atacs i, amb un ritme més aviat baix, superar el Barça amb un 5-3 inicial, la màquina culer ha començat a carburar. Amb uns inspirats Melvyn Richardson o Luis Frade, i Emil Nielsen fent-se gegant a la porteria, els blaugrana han posat la directa en els darrers compassos de la primera part i han passat del 10-11 fins al 10-17 que s'ha reflectit al descans.

anaita-barça-35 Óscar Aznar

En la represa del segon temps, el Barça no ha acusat el fet d'haver acumulat un gran avantatge i la possible relaxació no ha estat tal. De fet, Carlos Ortega ha aconseguit que els seus homes sortissin més que endollats del descans i han explotat a la màxima expressió les pèrdues i desconnexions del seu rival per a distanciar-se fins al 12-26.

Gonzalo brilla a la segona part

Amb el duel sentenciat, el tècnic blaugrana ha pogut repartir els minuts, i tot i que la distància s'ha mantingut més o menys estable, qui s'ha lluït ha estat Gonzalo Pérez de Vargas. El porter blaugrana en el segon temps ha desesperat els atacants navarresos amb moltes aturades d'un nivell altíssim, que ha arrodonit amb un parell de gols.

Així, el Barça ha tornat cap a casa amb una victòria que, si va acompanyada d'una punxada de Bidasoa a Granollers, pot propiciar que en el derbi català al Palau del dia 13 els culers s'alcin com a campions de Lliga ASOBAL.

anaita-barça-32 Óscar Aznar

Fitxa del partit

Anaitasuna: 24
Barça: 40

Anaitasuna: Edu Fernández (2), Itoiz (2), Torriko (7), Ortiz (0), Gascón (1) i Aitor García (3) - set inicial - Bazán (3), Martinovic (1), Xavier González (2), Arzoz (1), Albizu (2), Kisselev (0), Juan Manuel Bar (0) i Iñaki Martínez (0).

Barça: Nielsen 80), Aleix (4), Dika Mem (1), Petrus (0), Javi Rodríguez(3)  N'Guessan (1) i Ariño (3) - set inicial - Valera (3), Carlsbogard (1), Wanne (5), Janc (4), Langaro (0), Richardson (6), Frade (6), Cikusa (1) i Gonzalo (2).

Parcials: 2-2, 5-5, 7-8, 9-11, 10-14, 10-17 / descans / 12-22, 15-27, 15-30, 21-34, 22-37, 24-40.

Àrbitres: Alejandro Hoz Fernández i Axel Riloba Pereda