Barça - Nava: Nova victòria al Palau (36-25)

Els blaugranes sumen un nou triomf amb un Nielsen immens sota pals i un gran encert golejador del jove Djordje Cikusa

Una més. El Barça ha derrotat el Balonmano Nava (36-25) al Palau Blaugrana en un partit excels de principi a final en ambdós costats de la pista. En un joc molt coral dels de Carlos Ortega, els sis gols de Richardson i els cinc de Cikusa han estat les grans armes ofensives dels locals que sumen una nova victòria al temple culer, mentre que les nou aturades de Pérez de Vargas i les 11 de Nielsen han estat claus a la rereguarda.

Amb aquest triomf contra un rival que arribava al Palau en ratxa, els barcelonins ja es preparen per al partit del dissabte que ve els enfrontarà a l'Helvetia Anaitasuna a Guipúscoa (19.00 hores).

10 minuts de màxima igualtat

El primer tram de partit ha vist com els dos equips han competit de tu a tu. Timothey N'Guessan ha estat el primer a encetar el resultat amb un gol al segon 37. El Barça ha provat d'ampliar el resultat, però els segovians s'han mostrat molt sòlids en defensa, tant que han estat cinc minuts més sense rebre cap gol. Andrés Ahumada, d'altra banda, havia col·locat l'empat al minut 04:26. A partir d'aquest instant, ambdós conjunts s'han atacat constantment amb el Barça avançant-se al marcador i el Nava igualant-lo ràpidament.

El Barça pren la davantera

Li ha costat al conjunt de Carlos Ortega agafar embranzida, però durant els 10 minuts següents ha aconseguit desempallegar-se del seu rival. Amb un Pérez de Vargas esplèndid (9/21 a la primera meitat) i amb un gran desplegament ofensiu, el Barça ha arribat a assolir un parcial de 5-0 que l'ha situat 13-6 al marcador. El Nava ha estat fins a cinc minuts sense marcar gol. A més, l'estat de gràcia de Richardson, Frade i N'Guessan han fet que els blaugranes s'allunyin dels visitants.

Tanmateix, el quadre blanc ha trobat en el seu central Smetanka i en el seu porter Patotski dos eixos sobre els quals mantenir-se i no despenjar-se del marcador. L'eslovac ha acabat la primera meitat amb tres gols i el porter bielorrús amb quatre aturades. Les aparicions, però, d'Aleix Gómez i Djordje Cikusa han fet que les actuacions dels jugadors del Nava no tinguessin tant efecte i han situat el Barça sis gols per damunt al final del primer temps (18-12).

Sentència dels locals

El conjunt de Nava de la Asunción ha intentat replicar el plantejament inicial del partit, amb una igualtat en el joc, però ha estat insuficient, ja que els jugadors culers han revertit qualsevol intent dels visitants d'apropar-se. Els de Carlos Ortega han arribat a obtenir un avantatge de +10 (26-16), al minut 41:52. Nielsen, que ha entrat al descans, ha aconseguit 11 aturades, crucials per a mantenir i inclús ampliar la superioritat blaugrana. El seu homònim segovià, Luís de Vega, també ha estat encertadíssim sota pals i ha estat la gran referència del Nava durant la segona meitat amb 7.

Aitor Ariño s'ha convertit en el finalitzador dels atacs locals durant els segons 30 minuts. Quatre gols durant aquest temps ha aconseguit l'extrem esquerre del Barça. Al seu gran olfacte golejador s'han afegit el de Pol Valera, que ha completat una de les seves millors actuacions amb la samarreta blaugrana aquest curs, i el de Javier Rodríguez, que ha sumat tres gols. Amb la gran eficàcia en ambdós costats del Palau, els jugadors del Barça han arribat a un +12 al final del partit, que s'ha reduït a +11 amb un penal que ha transformat Ahumada. La pena màxima convertida per l'extrem xilè ha situat el definitiu 36-25 al marcador.

FITXA TÈCNICA

Barça, 36.
Nava, 25.

Barça: Gonzalo Pérez de Vargas (9), Hampus Wanne (0), Blaz Janc (2), Timothey N'Guessan (4), Luis Frade (4), Pol Valera (2), Melvyn Richardson (6) -set inicial- Emil Nielsen (11), Jonathan Carlsbogard (0), Aitor Ariño (4), Aleix Gómez (3), Djordje Cikusa (5), Óscar Grau (-), Haniel Langaro (3), Ian Barrufet (-), Javier Rodríguez (3).

Nava: Dzmtriy Patotski (4), F. Andrés Ahumada (5), Óscar Marugán (0), Andrés Moyano (0), Isaias Guardiola (1), Gedeon Guardiola (1), Gonzalo Carró (0) -set inicial- Luís de Vega (7), Borja Méndez (1), Andrés Vila (1), Daniel Pérez (1), Mario Nevado (7), Daniel Palomeque (-), Roberto Pérez (0), Tomas Smetanka (6), Pablo Herranz (2).

Parcials: 1-1 / 5-4 / 8-5 / 13-6 / 15-10 / 18-12 / descans / 21-14 / 24-16 / 27-17 / 28-19 / 32-22 / 36-25.

Àrbitres: Roland Sánchez i Jospe Millán.