Barça-Puente Genil: Gran victòria per recuperar sensacions (32-18)

Els de Carlos Ortega han tornat a la senda de la victòria a la Lliga Asobal després de la desfeta a la Champions

Una nova victòria a la Lliga Asobal. El Barça ha recuperat sensacions després de la derrota a la Champions contra el Montpellier i ha superat el Puente Genil de manera contundent per consolidar la primera posició (32-18). El partit, que ha sigut el número 1.000 dels blaugranes a la competició domèstica, ha estat dominat des d'un bon principi pels de Carlos Ortega i s'ha viscut el debut d'Òscar Grau amb el primer equip. Els culers no tornaran a jugar fins al dissabte 23 de març contra el Benidorm, just després de l'aturada internacional de la setmana vinent per la disputa del Preolímpic.

Amb ganes de reaccionar

Després d'haver celebrat els 1.000 partits a la Lliga Asobal, el Barça s'ha posat la granota de treball de seguida. Malgrat que el Puente Genil ha sigut qui ha obert la llauna, un incisiu Dika Mem ha respost de seguida i el francès ha marcat tres dels primers cinc gols blaugranes. Els andalusos han aguantat els primers minuts, però finalment s'han topat amb un inspirat Gonzalo Pérez de Vargas. El porter ha acabat la primera part amb 16 aturades de 23 intents (70%) i ha frustrat una gran quantitat d'accions atacants dels visitants.

Aprofitant les errades i debut blaugrana

A l'altra banda, els de Carlos Ortega han posat la directa ben ràpid per obrir escletxa. Hampus Wanne no ha fallat des del punt de penal en dues ocasions i les pèrdues andaluses les ha aprofitat el Barça. A més, el tècnic blaugrana ha confiat en els jugadors més joves del planter, i ha sigut quan Òscar Grau ha debutat amb el primer equip. El pivot ha continuat així el llegat de la seva família i fins i tot ha pogut veure porteria. Al final de la primera part, bon avantatge blaugrana en un marcador baix: 14-7.

Augmentant la diferència

A la represa, els barcelonins han sortit encara més elèctrics i han fet més gran la diferència en el lluminós. Mentre que Pérez de Vargas ha continuat amb la seva exhibició particular, un parcial de 9-5 en els primers 10 minuts de la segona meitat ha acabat d'arrodonir el partit. Els jugadors del conjunt andalús no han tingut res a fer davant les grans jugades col·lectives dels blaugranes i les distàncies han anat augmentant amb el pas del temps.

Així, el Barça ha aconseguit la 20a victòria de la temporada a la Lliga Asobal i ha fet un pas més cap a un nou títol de la competició domèstica. Triomf clar i convincent contra el Puerto Genil en un duel on els joves han tingut protagonisme i han pogut descansar els jugadors més habituals (32-18).

Barça, 32
Puente Genil, 18

Barça: Gonzalo Pérez de Vargas (23), Blaz Janc (3), Dika Mem (6), Jonathan Carlsbogard (1), Javi Rodríguez (2), Haniel Langaro (2), Hampus Wanne (7) -set inicial- Emil Nielsen (-), Pol Valera (1), Thiagus Petrus (0), Melvyn Richardson (2), Luis Frade (-), Petar Cikusa (3), Ian Barrufet (2), Òscar Grau (1), Oriol Zarzuela (2)

Puente Genil: Fradj Ben Tekaya (9), Paco Bernabéu (0), Tincho Jung (2), Theodoros Boskos (2), Mahamadou Keita (1), Erekle Arsenashvili (2), Lucas Aizen (2) -set inicial- Álvaro de Hita (4), Márcio Silva (0), Antonio Cabello (0), José Cuenca (4), Tiago Sousa (1), Tamas Jánosi (4)

Parcials: 1-2 / 6-3 / 8-4 / 10-6 / 12-6 / 14-7 / descans / 17-8 / 21-11 / 23-12 / 28-13 / 31-16 / 32-18

Àrbitres: Raul Escoda Pérez, Oriol Álvarez Boixaderas.