Magdeburg - Barça: Tocarà esperar (29-28)

Els de Carlos Ortega es jugaran el lideratge contra el Montpellier en haver caigut per la mínima a l'últim segon del partit / FOTO: SC Magdeburg

No ha pogut ser. El Barça ha caigut a domicili contra el Magdeburg (29-28). Kristjansson ha estat el botxí dels culers al darrer segon de partit. Una sòlida primera meitat dels blaugranes augurava un bon resultat final, però la remuntada al segon període dels alemanys ha sorprès els barcelonins que hauran de derrotar el Montpellier a l'última jornada de l'EHF Champions League per assegurar el lideratge del Grup B.

Xoc de titans

Els minuts inicials del xoc han demostrat per què tant Barça com Magdeburg són els dos primers classificats del Grup B. Igualtat màxima des del segon u de partit. Matthias Musche ha estrenat el marcador davant un públic alemany enfervorit. Tot i això, Aleix Gómez, sols vuit segons després, ha igualat el resultat quan encara no es duia ni un minut de rellotge.

El Barça ha agafat embranzida i no ha volgut anar per sota en cap moment de la primera meitat. Sempre un gol per davant, obligant el Magdeburg a haver d'empatar l'enfrontament. Una situació molt favorable per als interessos dels de Carlos Ortega que havien arribat al GETEC Arena amb la difícil tasca d'imposar el seu joc. No ha estat fins passat el minut 10 que els blaugranes no s'han distanciat dels seus rivals.

Sota l'ala de Dika Mem i Emil Nielsen

En els partits claus és quan apareixen els líders. I això és el que ha fet el capità de l'equip. Dika Mem ha estat clau en aquests primers 30 minuts amb una aportació de quatre gols i un lideratge sobre la pista. Un obús seu al minut 23, des de nou metres, ha suposat el 10-12. El lateral francès ha estat providencial en atac, juntament amb Aleix Gómez, qui també ha acabat amb quatre gols.

Si Dika Mem ha estat clau en atac, Emil Nielsen ho ha tornat a ser sota pals. Contra el Porto va ser Pérez de Vargas l'heroi, però avui ho ha tornat a ser el danès, com ja va fer-ho contra el GOG i el Torrelavega. El '12' culer ha aturat fins a deu xuts d'un total de 22. Destacada la doble aturada al 24:46 quan els alemanys més han premut als blaugranes. Anteriorment, Pérez de Vargas havia aturat un penal al minut 18. Èxit dels dos escuts de la porteria. Així doncs, amb l'encert en ambdós costats de la pista, el Barça ha acabat la primera meitat 13-14 al marcador.

Remuntada del Magdeburg

El pívot portuguès ha estat un dels grans noms en els segons 30 minuts del partit. Ha acabat el xoc amb vuit gols, Sis d'ells en aquest tram. El gran físic i mobilitat del '82' blaugrana ha estat el gran escull dels alemanys. El Magdeburg ha sabut refer-se de la primera meitat i ha capgirat el marcador fins arribar a col·locar-se dos gols per damunt. Els de Carlos Ortega han combatut fins al final, però els locals s'han fet forts a casa. Quan Cikusa semblava atrapar l'empat a escassos segons del final, Kristjansson ha deixat els esforços culers en orris (39-38).

FITXA TÈCNICA

Magdeburg, 29.
Barça, 28.

Magdeburg: Nikola Portner (1), Matthias Musche (2), Felix Claar (6), Daniel Pettersson (1), Janus Smarason (0), Philipp Weber (0), Ómar Magnusson (5) -set inicial- Sergey Hernández (5), Gisli Kristjansson (5), Albin Lagergen (4), Magnus Jensen (0), Janus Smarason (1), Tim Hornke (1), Lukas Mertens (0), Christian O'Sullivan (0), Michael Damgaard (0), Oscar Bergendahl (0).

Barça: Emil Nielsen (11), Jonathan Carlsbogard (2), Aitor Ariño (0), Dika Mem (4), Melvyn Richardson (2), Aleix Gómez (7), Luis Frade (8) -set inicial- Gonzalo Pérez de Vargas (4), Timothey N'Guessan (3), Thiagus Petrus (0), Javier Rodríguez (0), Pol Valera (0), Hampus Wanne (0), Blaz Janc (1), Haniel Langaro (0), Petar Cikusa (1).

Parcials: 3-3 / 6-6 / 7-8 / 8-11 / 10-12 / 14-16 / descans / 14-16 / 17-21 / 21-21 / 24-24 / 26-25 / 29-28.

Àrbitres: Lars Jorum i Havard Kleven.