Els joves fan sentir la seva força al primer equip

La temporada ha començat amb minuts importants per a ells a la Champions i a la Lliga

Els joves estan sent una de les grans notícies en aquest inici de temporada del Barça d’handbol. El tècnic blaugrana, Carlos Ortega, ha donat minuts importants a nois del filial tant en la Lliga Plenitude Asobal com en l’EHF Champions League i aquests estan responent a la confiança. Així, els germans Cikusa, Ian Barrufet o Filip Saric s’estan guanyant un lloc en la dinàmica del primer equip.

Cinc debuts en l’estrena a la Champions

El dia de l’inici de la Champions, a casa del Montpeller, va deixar una fita per recordar: cinc debuts en la màxima competició continental. Es van estrenar els dos fitxatges, Javi Rodríguez i Jaime Gallego, Ian Barrufet, Petar Cikusa i Filip Saric.

Els minuts més recordats van ser els de Petar Cikusa (17 anys), que va entrar al partit en un moment calent de la segona part i, amb 4 gols i molt desequilibri, va ser clau per portar la victòria (25-30) a Barcelona.

Però també va ser destacada l’actuació d’Ian Barrufet (19 anys), amb dos gols i molta intensitat defensiva a la segona meitat. Filip Saric, present en la convocatòria per la paternitat de Gonzalo Pérez de Vargas, va ocupar la porteria en els últims minuts de partit.

Amb força des de la pretemporada

El Barça també ha tingut una nodrida presència de joves en els dos primers partits de la Lliga Plenitude Asobal al Palau Blaugrana. En el debut avançat contra l’Helvetia Anaitasuna, Djordje Cikusa va anotar tres dianes, les mateixes que el seu germà Petar i que Ian Barrufet.

Aquest dissabte, els tres van ser homenatjats per l’Asobal i pel Club amb motiu de la seva medalla d’or al campionat del món U19 d’aquest estiu amb la selecció espanyola, on també hi era present el blaugrana Ezequiel Conde. Petar Cikusa (5 gols) i Ian Barrufet (6 gols) van tornar a tenir una actuació destacada al Barça-Rebi Balonmano Conca.

Per la seva banda, tant Djordje Cikusa (5 gols) com Filip Saric (14 aturades) van ser una peça clau en la victòria del filial en la primera jornada de la Divisió d’Honor Plata, el segon graó de l’handbol espanyol (Barça Atlètic 33-32 Valinox Novás). També van ser decisius els 3 gols d’Oriol Zarzuela, recurrent als entrenaments del primer equip des de l’inici de la pretemporada, i els 4 de Manuel Ortega, reforç a Andorra i Bòsnia mentre encara durava el mundial U19.