Abanca Ademar León - Barça: Campions de la Copa Asobal! (21-39)

Els blaugranes s'emporten la seva 12a Copa Plenitude Asobal consecutiva després de superar l'equip amfitrió

El Barça d'handbol és campió de la Copa Plenitude Asobal! És la 12a Copa consecutiva dels blaugranes que han superat a l'Abanca Ademar León amb molta superioritat per 21-39. Els culers han dominat el partit de principi a final i no han deixat lloc a una possible remuntada per aconseguir la seva 18a Copa Asobal de la seva història.

El Barça s'ha coronat campió al Palacio Municipal de los Deportes de Lleó, davant el conjunt amfitrió, i a més, també s'ha emportat la Mini Copa Infantil i Juvenil. Cap de setmana perfecte per a la secció d'handbol.

Inici molt dominant

Quin inici de final del Barça! Els blaugranes han sortit molt endollats i en els primers 10 minuts ja estaven sis gols per damunt en el marcador (3-9), amb un gran Ludovic Fàbregas que ha anotat tres dels primers nou gols del Barça.

A mesura que passaven els minuts, els de Carlos Ortega han anat augmentant l'avantatge, i l'entrenador rival, Manolo Cadenas ha hagut de demanar els dos temps morts per intentar aturar l'atac blaugrana. Però l'estratègia de l'extècnic blaugrana no ha funcionat i el Barça ha arribat a una diferència màxima d'11 gols quan s'ha acabat la primera part, 10-21. Gran exhibició de Gonzalo Pérez de Vargas a la porteria que fins i tot ha marcat un gol.

La Copa no s'escapa

A la represa els locals han intentat apropar-se al marcador i han començat el segon temps amb un 3-1 favorable, però ràpidament el Barça s'ha tornat a posar les piles i ha recuperat l'avantatge de més de 10 gols al marcador.

Amb el partit controlat, els culers no han afluixat i han continuat buscant obrir més l'escletxa. Ha estat el moment en el qual quasi han arribat a doblar els punts al rival, en el minut 52 el resultat era de 19-36 favorable als blaugranes.

Finalment, els de Carlos Ortega han deixat el marcador amb un clar 21-39 convertint-se així en campions de la Copa Plenitude Asobal per 12a vegada consecutiva.

FITXA TÈCNICA

Abanca Ademar León: 21

Barça39

Abanca Ademar León: Papantonopoulos (0), Casqueiro (2), Juan Castro (6), Zanas Virbauskas (3), David Fernández (1), Antonio Martínez (5) i Deividas Virbauskas (1) – set incial - Miñambres (-), Sanz (1), Saiz (-), Milosavljevic (0), Zapico (0), Sousa (1) i Barkhordari (0).

Barça: Pérez de Vargas (1), Dika Mem (3), N’Guessan (3), Aleix Gómez (3), Thiagus (1), Martí Soler (3) i Fàbregas (7) – set incial – Pol Valera (4), Carlsbogard (1), Janc (2), Cindric (4), Artur Parera (1), Makuc (2), Richardson (3) i Roberto Domenech (0).

Parcials (cada 5 min): 1-5, 3-9, 4-13, 6-16, 9-18, 10-21 (descans), 14-25, 17-29, 18-32, 19-34, 20-37 i 21-39 (final).

Àrbitres: Javier Álvarez Mata i Yon Bustamante López.