Que continuï la ratxa

Que continuï la ratxa

Els blaugranes igualaran la millor ratxa a Europa si guanyen o empaten a Kielce

El Barça acabarà com a líder del Grup B de l'EHF Champions League passi el que passi en el darrer partit de la fase de grups de la competició. Els homes de Carlos Ortega han sumat 12 victòries i només un empat en tota la Champions i els va permetre assolir aquesta posició la setmana passada en derrotar a casa el Pick Szeged hongarès per 35-25. Al grup A, els francesos del PSG també han acabat líders abans que acabi la fase de grups i, com el Barça, jugaran el partit de tornada dels quarts de final a la seva pista. 

Els números dels blaugranes a Europa des que Ortega va agafar l’equip són extraordinaris. L’entrenador malagueny va començar guanyant a la pista del Flensburg però l’equip encara no jugava com el tècnic desitjava. Ens els primers vuit partits a la Champions la temporada 21/22, els blaugranes sumaven quatre victòries, tres derrotes (contra el Veszprém a Hongria i els dos enfrontaments contra el Kielce) i un empat a casa del Porto. 

23 partits seguits sense perdre

Però a partir de la derrota a la pista dels polonesos del Kielce, el Barça va canviar el xip i acumula 23 partits seguits sense conèixer la derrota a Europa. En aquest període, els culers han sumat 21 victòries i només dos empats, a la pista del PSG la temporada passada, i l’empat a la pista del Kiel a Alemanya. En aquesta ratxa, el Barça va sumar l'11a Champions de la història del Club i va convertir-se en el primer club a revalidar el títol des que es juga en el format de Final a Quatre a Colònia. 

A un partit del rècord

La millor ratxa de partits sense conèixer la derrota és de 24 i està dividit entre la temporada 19/20 i la 20/21. Els blaugranes van vèncer a la segona jornada de la Champions davant del Celje eslovè al Palau i van vèncer en la resta dels 13 partits de la fase de grups d’aquell any. Malauradament, la competició va haver de suspendre’s a causa de la epidèmia de la covid i no van disputar-se ni els play-off ni la Final a Quatre. 

El Barça va seguir sumant victòries des de l’inici de la competició fins a arribar a la jornada 10. Llavors va jugar-se la Final a Quatre de la temporada anterior i el conjunt català va vèncer a les semifinals els francesos del PSG per 37-32. Però aquesta inèrcia guanyadora va acabar en perdre la final davant del Kiel per 28-33. 

D’aquesta manera, si els culers guanyen o empaten al darrer partit de la fase de grups que es disputarà a Kielce, hauran empatat la millor ratxa a Europa amb 24 partits sense perdre.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut