Ple blaugrana al Campionat del Món

Dinamarca – Espanya i França – Suècia, les semifinals del torneig

Noruega 34 – Espanya 35

Partit increïble el jugat pel combinat espanyol per vèncer a Noruega i segellar el passi a les semifinals del Campionat del Món. A falta de 20 segons per acabar el partit els noruecs guanyaven per un però van voler assegurar el resultat i els àrbitres van xiular una passivitat amb quatre segons que va permetre a Dani Dujshebajev anotar en l’últim segon i forçar la primera pròrroga.

A la finalització dels primers 10 minuts d’afegit, el marcador encara estava empatat i es va haver de jugar una segona pròrroga. En aquest parcial, la igualtat va tornar a ser la tònica fins que Espanya es va avançar per un gol. Però l’últim atac era per Noruega que podia enviar el matx als penals.

I a falta de quatre segons, va aparèixer Gonzalo Pérez de Vargas. El porter blaugrana ja havia tingut una destacada actuació aturant llançaments inverosímils durant el xoc però Sebastian Barthold va tenir a les seves mans la possibilitat d’anar als penals. El porter culer es va fer gran en el xut des de l’extrem i va blocar la pilota que va permetre que Espanya jugui les semifinals davant de Dinamarca.

França 35 – Alemanya 28

França ha superat Alemanya als quarts de final i jugarà les semifinals davant de Suècia després de vèncer amb claredat a Alemanya per 35-28. Els francesos no ha començat bé el partit i els ha costat entrar al partit. El conjunt alemany ha dominat als minuts inicials del matx però poc a poc, el combinat gal ha millorat en defensa i ha arribat a la mitja part empatat al marcador (16-16).

A la represa de la segona part, el guió ha anat pel mateix camí amb Alemanya dominant al marcador i en el joc. Però el canvi de porter a França a la mitja part ha significat un gir absolut al xoc. Remi Desbonet ha desesperat als alemanys amb aturades de tots els colors que ha permès als francesos començar a dominar al marcador i agafar una renda suficient per vèncer i assegurar el seu bitllet a les semifinals.

El blaugrana més destacat a França ha estat el pivot Ludovic Fàbregas. Ha marcat cinc gols i la seva defensa ha estat clau en el marcador final. Melvyn Richardson ha col·laborat amb quatre gols mentre que Dika Mem, ho ha fet amb tres.

Suècia 26 – Egipte 22

Suècia s’ha classificat per segona vegada consecutiva per disputar les semifinals del Campionat del Món al derrotar a Egipte per quatre gols (26-22). Els egipcis dominaven per dos gols a mitjans de la primera part però un parcial de 9-2 en contra en els últims dotze minuts del període els ha castigat massa.

A la represa, el tècnic d’Egipte ha decidit canviar la defensa per mirar de ser més agressius i mirar de retallar les distàncies al marcador. Els africans s’han posat a tres gols de diferència però la major qualitat de Suècia s’ha imposat i malgrat només haver vençut per quatre gols a la finalització del xoc, els més de setze mil aficionats que omplien el pavelló no han patit pel resultat final.

L’extrem Hampus Wanne ha jugat pràcticament tot l’enfrontament per la seva selecció. L’entrenador suec només l'ha fet descansar 57 segons i el blaugrana ha pogut marcar dos gols en els quatre xuts a porteria. Per la seva banda, l’altre suec blaugrana, Jonathan Carlsbogard, ha estat un mur en defensa i ha sumat dos gols en els tres intents a porteria.