Barça - Kiel: Una VICTÒRia molt especial (26-24)

Els de Carlos Ortega fan un exercici d’intensitat davant el conjunt alemany i sumen un triomf molt important el dia que una llegenda com Víctor Tomàs veu com la seva samarreta penjarà per sempre al sostre del Palau

Ha costat, però la victòria es queda a casa. VICTÒRia amb VÍCTOR en majúscules, perquè avui era un dia molt especial. El dia de la retirada de la samarreta d’una llegenda com l’històric capità i número ‘8’ del Barça, Víctor Tomàs, l’equip de Carlos Ortega ha sumat dos punts més a base de caràcter, coratge, força, entrega i insistència. Un partit digne del capità per a una nit màgica, amb un Palau molt fort. Makuc, amb sis gols, ha estat el màxim anotador d’una nit en què Gonzalo Pérez de Vargas també ha estat protagonista, amb 15 aturades que l’han convertit en MVP.

Igualtat màxima

El Kiel ha començat més efectiu, amb un parcial de 0-3 (min 4). Però aquest ha estat l’únic cop en tot el primer temps en què un dels dos conjunts ha aconseguit distanciar-se una mica en l’electrònic. I és que, ràpidament, el Barça ha aconseguit empatar, amb dos gols de Dika Mem i un d’Aleix Gómez (min 8), i, a partir d’aquí, l’equilibri ha estat una constant.

Sense gaires gols, però amb una enorme intensitat i un alt ritme, la defensa del Kiel i les 8 aturades de Gonzalo Pérez de Vargas han fet que el resultat al descans fos de 13-13 (min 30).

D’anada i tornada

La igualtat del primer temps s’ha mantingut a la segona, aquest cop, però, amb intervals més marcats. Primer en l’inici, el Barça ha tingut oportunitats per posar-se per davant amb una gran defensa, però la mala sort i l’aparició de Landin ho han evitat. Vuit minuts sense anotar que han pesat massa i que el Kiel sí que ha aprofitat, amb gols de Bilyk i Ekberg (13-15, min 38).

Tot i que el Barça ha continuat buscant la porteria, i Aleix Gómez i Wanne (2 gols) han tornat a posar l’empat (16-16, min 39), els d’Ortega han tingut dificultats davant del mur alemany i el Kiel, amb un altre gol d’Ekberg, ha posat el +3 (16-19, min 43), igualant la màxima que havia tingut en l’inici de l’enfrontament.

Però llavors el Barça ha tornat a reaccionar, de nou reforçant la defensa i aprofitant alguna recuperació en l’atac de set dels alemanys (20-20, min 48). I, per primera vegada, amb un gol de Langaro, s’ha pogut posar per davant en l’electrònic d’un Palau que ha embogit (min 49). També amb les aturades de Pérez de Vargas, clau perquè una diana de Ludovic Fàbregas posés el +2 a cinc minuts del final (25-23, min 55).

Una diferència que, ara sí, s’ha mantingut per poder sumar dos punts important que mantenen l’equip blaugrana al capdavant del grup B, invicte amb 7 triomfs i un empat després de 8 jornades.

LA FITXA

Barça, 26

Kiel, 24

Barça: Gonzalo Pérez de Vargas, Ariño (3), N’Guessan (3), Ludovic Fàbregas (1), Cindric, Dika Mem (4), Aleix Gómez (3) -set inicial- Nielsen (ps), Carlsbogard, Wanne (3), Janc (1), Thiagus Petrus, Makuc (6), Richardson (1), Frade, Langaro (1).

Kiel: Niklas Landin, Reinkind (4), Magnus Landin (1), Overby, Wiencek, Fraatz (1), Bilyk (4) -set inicial- Duvnjak (1), Sagosen (1), Zarabec, Wallinius (1), Pekeler (3), Ekberg (5), Dahmke (3), Mrkva, Pabst.

Parcials: 1-3, 3-4, 7-8, 9-9, 11-11, 13-13 (descans), 13-14, 16-18, 19-20, 22-22, 25-23, 26-24.

Àrbitres: Charlotte Bonaventura, Julie Bonaventura.