Un clàssic especial

Un clàssic especial

El Barça i el Kiel es tornen a veure les cares una setmana més tard amb el rerefons de l’homenatge a Víctor Tomàs

Encara no fa una setmana, el Barça i el THW Kiel van veure’s les cares a terres germàniques per disputar la setena jornada de la Champions i el resultat final va ser de 30-30. Dijous (Esport3 / DAZN, 20.45 h) ho tornaran a fer, però aquest cop al Palau Blaugrana davant dels aficionats culers i amb la retirada de la samarreta de Víctor Tomàs, com a colofó final. 

Balanç positiu al Palau Blaugrana

El xoc entre aquests dos clubs s’ha convertit en un clàssic els darrers anys i la prova evident és que s’han vist les cares 30 vegades en els darrers 22 anys. La primera vegada que es van creuar va significar la cinquena Champions de la història del Club la temporada 1999/2000. De les 13 ocasions on el THW Kiel ha visitat la pista culer, han sortit derrotats en 11 ocasions i només han vençut en dues. El Barça ha guanyat en els darrers sis enfrontaments i l’última vegada que els del nord d’Alemanya van endur-se la victòria va ocórrer el mes d’octubre del 2009. En el balanç global, els d’Ortega lideren per 15 victòries, 3 empats i 12 derrotes

Líder en atac i defensa

El Barça és el líder del Grup B amb 13 punts i és l’únic equip de tota l'EHF Champions League que es manté invicte. El bon rendiment blaugrana es reflecteix en dos apartats clarament indicadors del bon moment de joc de l’equip. És el màxim golejador de la competició amb 254 gols i també és la millor defensa del campionat amb només 208 gols encaixats en els set partits disputats fins al moment. A més, també té el millor balanç de gols marcats i encaixats amb una diferència de +46, millor que qualsevol dels 16 equips

Carlos Ortega: “Juguem al Palau amb un ambient excepcional i volem guanyar-lo”

“Si som capaços de treure el partit, amb tota seguretat les dues places que tothom vol tenir serien per a tres equips. Juguem al Palau amb un ambient excepcional i volem guanyar-lo. La setmana passada vam fer un gran partit durant 50 minuts i vam deixar-lo escapar als minuts finals per encert seu i errades nostres en llançaments clars”.

“Fa molt de temps de quan vam vèncer-los per guanyar una Champions i ja no me’n recordo gaire. És un record esportiu a nivell personal important, però ha passat molt de temps”. 

El Víctor Tomàs és un jugador referent a la secció que ho ha donat tot i que transmetia els sentiments del Barça i capità de l’equip. És un dia especial, sens dubte per a la secció i per a ell. S’ha buscat un partit adient a les circumstàncies per retirar-li la samarreta. Espero que sigui un dia molt maco per a ell i que tot això vingui acompanyat d'aconseguir la victòria”. 

Gonzalo Pérez de Vargas: “Sempre és un gran partit”

Sempre és un gran partit. És cert que fa menys d’una setmana que ens vam enfrontar a ells i potser l'espera és diferent. Però juguem a casa i som capaços de guanyar, crec que aconseguirem la primera plaça del grup que és l’objectiu principal independentment de qui tinguem al davant”. 

“Demà és un dia especial per a ell, la seva família i els seus amics i també per a l’equip que ha estat seu durant tant de temps. Per als companys que hem compartit vestidor amb ell sabem que és un dia gran. Primer volem guanyar el partit i perquè la festa de després sigui millor. És un acte que se’l mereixia i que espero que surti bé perquè tingui un gran record d’aquest dia”. 

“El Kiel ho té molt complicat per quedar entre els dos primers però és cert que també tenen un altre objectiu en ment que és seguir a dalt a la Bundesliga. El partit de l’altre dia és un partit estrany si l’analitzes perquè crec que vam ser superiors però no ho vam demostrar al final i hauríem pogut tornar a Barcelona sense cap punt. Però jugant a casa amb tots els al·licients que hi ha al voltant d’aquest partit el que volem és guanyar, seguir a dalt de la classificació i després fer la festa com toca”.

barcelona-handball-22-squadlist-tw-3421e03d-5a97-4729-bfd7-d89cb8190e0c

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut