Un clàssic europeu

Un clàssic europeu

El Barça jugarà a Kiel amb la idea de mantenir el liderat i continuar invicte a la Champions

Després d’una aturada a Europa de tres setmanes, els homes de Carlos Ortega tornen a l'EHF Champions League per la porta gran. Els blaugranes es veuran les cares davant del THW Kiel (Esport3 / DAZN, 18.45 h) per disputar la setena jornada de la competició europea davant un rival a qui els darrers anys s’ha enfrontat en nombroses ocasions. 

El Barça arriba sense baixes a aquest enfrontament i preparat per mantenir el liderat i continuar invicte a la màxima competició de clubs. Fins ara, els blaugranes han sumat sis victòries en els sis partits que han jugat i són els màxims anotadors de la Champions amb 224 gols anotats. A més, són la tercera millor defensa amb només 178 gols encaixats, només darrere del Wisla Plock polonès amb 176 i el Magdeburg amb 177. Això sí, el Barça és l’equip que té millor balanç de gols marcats i encaixats de tota la competició amb un +46. El segueixen el PSG amb +27 i el HC Nantes amb +23.

Balanç positiu blaugrana

L’última vegada que tots dos conjunts es van creuar va ser a les semifinals de la Final a Quatre el juny passat. En aquella ocasió, els culers van vèncer clarament per 30-34 i això els va permetre accedir a la final, en què van derrotar el Kielce polonès i es van emportar l'11a Copa d’Europa de la història de la secció

En el balanç global, el Barça domina els alemanys amb 15 victòries, 12 derrotes i dos empats des que tots dos van trobar-se per primera vegada en competició europea el mes d’abril del 2000. En aquella ocasió, va ser a la final de la Champions que encara es jugava a doble partit. El primer xoc, el Barça va perdre per tres gols (28-25) però en la tornada a casa, els de Valero Rivera van emportar-se el partit per cinc gols de diferència (29-24) per sumar la sisena Copa d’Europa del Club i cinquena consecutiva.

Carlos Ortega: “Hem fet el treball necessari per arribar demà el millor possible”

“Crec que hem preparat bé el partit. Aquestes dues setmanes hem dosificat bé el treball i hem donat descans a jugadors que ho necessitaven. Hem fet el treball necessari per arribar demà el millor possible. Són d’aquests partits en què no es necessita gaire motivació per als jugadors perquè tothom vol jugar en un camp molt complicat davant un equip molt bo”. 

“Tots dos equips tenen molta qualitat i el partit es decidirà pels petits detalls. El Kiel juga molt bé al contraatac amb dos pivots i és una de les seves armes que hem de defensar bé si volem guanyar”. 

“El Barça és un equip que està acostumat a jugar pels títols i l’equip està preparat per jugar bé. Volem guanyar però està clar que les derrotes arribaran. Hem de fer el màxim perquè no arribin o ho facin el més tard possible quan els partits no siguin tan importants i l’estat anímic de l’equip és bo”. 

Aitor Ariño: “La nostra diferència la podem marcar en defensa i això ens permetrà córrer”

La nostra diferència la podem marcar en defensa i això ens permetrà córrer. Si nosaltres  aconseguim jugar bé en defensa i parar el seu contraatac tindrem molt guanyat”. 

“Sabem que és una pista de les que més pressionen a Europa. Tots els jugadors d’aquí estem acostumats a jugar aquest tipus de partits i ja sabem la feina que hem de fer”. 

“Teníem moltes ganes de jugar la Champions. Feia dues setmanes que només jugàvem partits de l’Asobal i era una mica diferent per a nosaltres, però ens ha servit per recuperar-nos bé, preparar aquest partit. L’equip està amb moltes ganes, és un clàssic a nivell europeu i és un dels millors partits que podem jugar a nivell europeu i estarem preparats”. 

barcelona-handball-22-squadlist-tw-c427066b-4f15-4037-bef9-ea18fa3fa9dd

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut