Barça - RK Celje: Agafen embranzida guanyadora (38-30)

Els blaugranes han superat un desvergonyit conjunt eslovè per sumar la tercera victòria en la Machineseeker EHF Champions League

De tres en tres. El Barça ha derrotat el RK Celje (38-30) al Palau Blaugrana per mantenir-se invicte en la Machineseeker EHF Champions League. D'aquesta manera, no hi ha hagut lloc per a la sorpresa davant un conjunt que ha venut cara la seva pell. Els eslovens han estat capaços d'agafar un mínim avantatge, però s'han topat amb la revifada barcelonista. Dika Mem i Wanne han estat els màxims realitzadors blaugranes en aquest matx de diferents episodis, però que ha acabat amb el triomf culer.

Discurs blaugrana

Ben aviat, els culers s'han apoderat dels parcials. Davant un elenc jove i dinàmic, els barcelonistes s'han propulsat gràcies a les perdudes visitants i els gols de Wanne, N'Guessan o Ludovic Fabregas. Uns noms que han contribuït a escriure els primers parcials avantatjosos: +5 al minut 10.

Una distància que no ha estat impediment perquè el RK Celje aixequés el vol. En un context d'alt ritme, els balcànics han fet gala del seu desvergonyiment i han posat contra les cordes l'agressivitat defensiva i el discurs ofensiu dels barcelonistes. En conseqüència, el marcador s'ha ajustat momentàniament i el Barça ha passat a tenir una renda de dues dianes. Un argument suficient perquè els de Carlos Ortega despertessin, de nou. Amb un estel·lar Dika Mem, un veloç Wanne i una rereguarda concentrada, sempre escudada per Pérez de Vargas, els blaugranes han tornat a imposar la seva lògica: 19-15.

Focus per a altres culers

Aquesta jornada tres europea també ha tingut uns guardonats de nivell. Més enllà del joc destacat blaugrana en la primera part, la pista del Palau Blaugrana ha tingut focus per a uns altres joves culers al descans. Concretament, els barcelonistes que l'estiu passat es van proclamar campions d’Europa amb les seves respectives seleccions formatives han estat homenatjats. Així com, Ferran Porres, com a entrenador del Barça Atlètic, i Raúl Entrerríos, entrenador del Juvenil, que també han rebut un reconeixement.

Els eslovens atrapen i superen els blaugranes...

Aquesta nit rodona ha continuat amb el joc dels de Carlos Ortega al començament de la segona part. Ara bé, l'inici fulgurant barcelonista ha quedat reduït per l'ímpetu del Celje -ressorgit per l'entrada del porter Gaberšek-. Fins al minut 40, els eslovens sempre havien anat per darrere el marcador, però exhibint resposta als gols culers, han estat capaços de situar l'empat i, fins i tot, escriure un dígit de marge. En aquest ambient de tensió i igualtat, Dika Mem ha sobresortit.

... però els d'Ortega es refan

Cap dels dos elencs s'ha arronsat, fins que els de Carlos Ortega han estat capaços de desempallegar-se. Nielsen, Richardson, Wanne i Carlsbogard han estat les figures que han revertit la tendència dels balcànics. El Celje només ha pogut presenciar un parcial blaugrana incontestable de 5-0 per situar el 30-27 (min. 50). Una revifada del Barça que ha deixat en blanc els arguments visitants, i ha donat continuïtat al vendaval local fins a dibuixar la màxima del matx (+9). D'aquesta manera, els barcelonistes han caminat amb comoditat cap a la victòria final: 38-30.

Després de sumar els sis primers punts possibles al Grup B de la Machineseeker EHF Champions, el Barça espera el Bidasoa Irún (dissabte 1 d'octubre a les 16.15 hores). Un matx de lliga ASOBAL on els blaugranes voldran donar continuïtat a l'embranzida guanyadora.

Barça, 38
RK Celje, 30

Barça: Pérez de Vargas (-), N'guessan (3), Dika Mem (10), Wanne (7), Ludovic Fabregas (3), Blaz Janc (1) i Cindric (1) -set inicial- Nielsen (-), Thiagus Petrus (1), Frade (1), Richardson (3), Carlsbogard (1), Aleix Gómez (4), Makuc (-), Ariño (-) i Langaro (3)
RK Celje: Belkaied (-), Mlakar (1), Ivankovic (7), Marguc (6), Mazej (3), Strmljan (1) i Žabic (2) -set inicial- Gaberšek (-), Vlah (6), Suholežnik (2), Martinovic (1) i Mitja Janc (1)

Parcials: 4-2; 9-4; 11-8; 14-11; 15-13; 19-15 // 22-19; 24-24; 26-26; 30-27; 34-28; 38-30

Àrbitres: Kursad Erdogan i Ibrahim Özdeniz