A sumar la tercera victòria a Europa

A sumar la tercera victòria a Europa

El Barça vol evitar sorpreses davant de l'RK Celje que la setmana passada va donar la sorpresa

El Barça jugarà davant de l'RK Celje Pivovarna Lasko (Esport3 / Dazn a les 20.45 h) la tercera jornada de la EHF Champions League amb la intenció de continuar invicte i sumar dos punts més a la classificació del Grup B de la competició. 

Els de Carlos Ortega han pogut preparar el partit amb la tranquil·litat d’haver vençut en un dels millors partits que es poden veure actualment al món de l’handbol la setmana passada davant del Kielce polonès. Però de res serviria la victòria de mèrit per quatre gols (32-28) si davant dels eslovens no reafirmen el seu estat de forma i continuen sumant. 

Els eslovens van sorprendre la setmana passada quan van derrotar un dels favorits per jugar la Final a 4, el TW Kiel alemany per 38-36. La jornada anterior van tenir opcions de vèncer en la jornada inaugural de la Champions a l’Aalborg danès, però finalment van perdre per quatre gols de diferència (36-32).

Afers familiars

El partit serà especial per a la família Janc. Per primera vegada el blaugrana Blaz i el seu germà Mitja s’enfrontaran cara a cara en una pista d’handbol. En la seva tercera temporada al conjunt català Blaz Janc s’ha convertit en un jugador fonamental dins dels esquemes ofensius d’Ortega. A banda d’ocupar la posició d’extrem dret, Janc està jugant de lateral dret i fins i tot de central i és el jugador més polivalent a les ordres del tècnic culer. Per la seva banda, el Mitja ha tornat al seu club després d’haver estat cedit una temporada al Maribor, on va guanyar experiència i minuts de joc com a central. 

Homenatge als campions europeus

En els prolegòmens del partit, el Barça retrà homenatge a la Llotja del Palau Blaugrana als jugadors blaugrana que l'estiu passat es van proclamar campions d’Europa amb les seves respectives seleccions formatives. D’aquesta manera, Jokin Aja, Òscar Grau, Djordje Cikusa, Ezequiel Conde, Ian Barrufet, Petar Cikusa i Pol Quiroga van guanyar l’or europeu amb la selecció juvenil, mentre que Martí Soler, Roberto Domenech, Bruno Reguart i Artur Parera ho van fer amb la selecció júnior. A banda, també es farà un reconeixement als seus entrenadors al Barça, que són Ferran Porres, com a entrenador del Barça Atlètic, i Raúl Entrerríos, com a entrenador de l’equip Juvenil culer. 

Carlos Ortega: “Ells aposten molt pel joc ràpid com fem nosaltres”

“A la Champions has de tenir consideració per tots els rivals. El Celje ja va demostrar la primera jornada contra l’Aalborg que només perdia de dos quan quedaven cinc minuts. La Champions és un gran aparador per jugadors joves com ells. Són un equip jove que corre molt, que va sense canvis i com a molt un i que juga molt bé al contraatac”. 

Ells aposten molt pel joc ràpid com fem nosaltres. Té jugadors que decideixen molt bé al contraatac com el central Tilen Strmljan i, en l’aspecte golejador, està destacant Aleks Vlah que ja havia jugat al Zagreb a la Champions. Tenen una defensa molt agressiva vorejant la legalitat amb una bona porteria. És un partit de Champions on no ens podem refiar”.

El fet de ser joves et dona la desimboltura i també a vegades algunes precipitacions. Però com he dit anteriorment, aquest tipus de partits a la Champions fa que els joves busquin la seva oportunitat per demostrar que poden jugar a equips millors”.

Blaz Janc: “Estan en bona forma i vindran sense pressió”

El Celje va guanyar contra el Kiel a casa i si els guanyes demostres que ets un bon equip. Aquesta setmana hem preparat el partit com si juguéssim contra el Kielce o el Kiel i hem de demostrar que estem preparats per guanyar aquest partit”. 

“Serà la primera vegada que jugarem l’un contra l’altre en un partit i tota la meva família veurà aquest partit, però vull guanyar aquest partit”. 

 “Venen molt motivats també perquè diumenge van tenir un derbi a Eslovènia i van guanyar fàcilment. Estan en bona forma i vindran sense pressió. No han de guanyar i per a ells és un partit molt fàcil de guanyar, però nosaltres volem guanyar”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut