Barça – Osca: Victòria al Palau per seguir invictes (35-30)

Els blaugranes s'han imposat en la quarta jornada de la Lliga Asobal i han aconseguit un ple de victòries en aquest inici. La d'avui ha estat contra un Osca que ho ha intentat fins al final d'un partit dominat pels homes de Carlos Ortega

Els homes de Carlos Ortega han aconseguit la quarta victòria de Lliga contra un combatiu Osca (35-30) que ho ha intentat fins al final. Els blaugranes han apujat la intensitat als últims minuts i han col·locat un avantatge ja definitiu. El Barça, d’aquesta manera, ha sumat la segona victòria al Palau Blaugrana i segueix invicte a la competició domèstica amb un 4/4.

El partit ha arribat després de vèncer el Szeged en el debut de la Champions League i abans de disputar el segon partit europeu contra el Kielce, al Palau, el pròxim dijous (20.45 h).

Domini inicial

El partit no ha començat de la millor manera pels interessos blaugrana. Penal a favor de l'Osca i dos minuts d’expulsió per Janc en la primera jugada del partit. El llançament, però, ha estat aturat per Nielsen i rematat en la transició ofensiva per Aleix Gómez fent el primer del partit. A partir d’aquí el Barça ha tingut el domini total del partit. Nielsen ha repetit aturada en les següents jugades i ha facilitat que el Barça es col·loqués 3-0 als primers minuts. L'Osca ha reaccionat i s’ha anat apropant fins arribar al 6-6 al minut 10, però sense sensacions de poder superar l’empat.

La intensitat, en aquest punt, ha baixat i el marcador ha anat força igualat fins que el Barça ha aconseguit posar-se +5 (18-13) al minut 25. Bones rotacions des de la banqueta i grans transicions amb Aleix i Richardson com a golejadors han ampliat l’avantatge fins al +3 (21-18) del descans.

El Barça s’escapa i sentencia el partit

Els homes de Carlos Ortega han iniciat la segona part amb un ritme superior al de la primera i també al de l'Osca. En els primers minuts, la defensa blaugrana ha estat molt sòlida amb grans aturades de Pérez de Vargas, i gràcies a les transicions el Barça ha duplicat l’avantatge del descans fent un +6 (26-20) al minut 37. La dinàmica del conjunt blaugrana ja no s’ha aturat i, a poc a poc, ha anat sentenciant el partit.

Al minut 46 de partit el Barça s’ha col·locat +10 gràcies el gol de Wanne en una bona definició davant Arguillas. En aquest punt els blaugranes han sentenciat el partit, tot i que l'Osca s’ha apropat al marcador amb un bon parcial fent un 34-29 al minut 54. El lateral N' Guessan ha trencat el mal parcial i entre ell i les 10 aturades de Pérez de Vargas han conduït el Barça cap a la victòria final (35-30).

Barça, 35

Osca, 30

Barça:  Nielsen (-), Aleix Gómez (6), Mem (3), Fábregas (3), Thiagus Petrus (-), N' Guessan (2), Wanne (2) -set inicial-. Gonzalo Pérez de Vargas (-), Makuc (1), Janc (4), Carlsbogard (1), Melvyn Richardson (6), Ariño (3), Langaro (3), Frade (1) i Parera (-).

Osca: Tercariol (-), Ignacio Súarez (5), Domingo (2), Carmona (1), Montoya (4), Adrià Pérez (-), Ian Moya (-) -set inicial-. Arguillas (-), Arnau (3), Cruz (2), Rodrigo (5), Gucek (-), Miguel Malo (3), José Jorge (3) i Hackbarth (2)

Parcials: 3-0 /  6-6 / 11-7 / 14-11 / 18-13 / 21-18 / descans / 23-20 / 28-22 / 31-24 / 34-25 / 34-28 / 35-39

Àrbitres: Alberto García i José M. Iniesta