Barça - Torrelavega: El Palau continua inexpugnable (38-29)

Els culers han sumat la segona victòria seguida, assegurada en uns darrers minuts de domini tal com havia passat en una bona part del primer període, en l'ASOBAL 2022/23

Nova temporada, nova ratxa d'imbatibilitat iniciada al Palau Blaugrana en l'ASOBAL. En l'avenç de la jornada 7, el Barça s'ha imposat al Torrelavega (38-29). D'aquesta manera, els de Carlos Ortega han sumat la segona victòria com a locals en dos partits per mantenir l'adjectiu d'inexpugnable al costat del temple barcelonista. El Palau Blaugrana ja s'ha apoderat dels quatre punts possibles aquest curs 2022/23 en competició domèstica.

Barcelonistes i càntabres s'han presentat al Palau Blaugrana amb molta empenta. En conseqüència, s'ha vist un inici igualat i amb ritme. L'embramzida culer, però s'ha topat amb la inspiració de Carlos Calle i amb la fusta. Dos elements que han propiciat uns parcials equilibrats. Ara bé, amb més efectivitat en el costat visitant, que s'ha situat per davant en l'electrònic per primera i única vegada en el matx: 4-6.

A poc a poc, es distancien...

Progressivament, la defensa dels de Carlos Ortega ha tret els seus tentacles per forçar les pèrdues rivals i construir un parcial de 5-0 (min 21) i, consegüentment, el primer gran avantatge: 9-5. El mode piconadora barcelonista ha entrat a escena, després d'una sortida aparentment freda per als blaugranes. Els canells del Barça, tant en defensa com en atac, s'han escalfat i el matx no ha tingut cap altre color: 12-6.

... i no tenen aturador

La superioritat barcelonista s'ha sostingut i ha obert una màxima escletxa de deu dianes -també entesa per les intervencions de Nielsen-. Amb mobilitat ofensiva, fins a nou dels 10 blaugranes utilitzats en la primera part han apuntat el seu nom al fons de la xarxa. En aquesta coralitat ha destacat la figura de Makuc amb quatre gols al descans. 22-14 i que podria haver estat més del cantó barcelonista si no hagués estat per la baixada en l'efectivitat.

Del +10 al +4...

En el segon període, la victòria barcelonista no ha perillat en cap moment, tot i que les llargues distàncies (+10) s'han reduït (+5). Quan el Barça ha semblat que abaixava les seves prestacions, 30-25, Carlos Ortega ha demanat un temps mort per redreçar el rumb. Ara bé, el matx ha navegat en un resultat més ajustat, ja que els visitants han espremut totes les seves energies fins a retallar el marcador al -4

... però asseguren el triomf amb un esprint final

El Barça no s'ha posat nerviós i, en els darrers instants de partit, ha posat una marxa més per escriure un parcial favorable, 38-29, que ha esdevingut el resultat final, i amb Wanne sobresortint en la faceta realitzadora. Uns gols definitius per assegurar el segon triomf en l'ASOBAL 2022/23 al Palau Blaugrana. Un temple que continua inexpugnable.

FITXA DEL PARTIT

Barça, 38
Torrelavega, 29

Barça: Nielsen (-), Makuc (5), Janc (6), Fabregas (1), Richardson (3), Ariño (1) i Langaro (5) -set inicial- Pérez de Vargas (), Petrus (1), Frade (2), Mem (2), Carlsbogard (3), Wanne (8), Urdangarin (1), Parera (-)
Torrelavega: Carlos Calle (-), Czaplinski (6), Martí Villòria (3), Daniel Serrano (2), Daniel Ramos (7), Dos Santos (1) i Colunga (1) -set inicial- Mijuskovic (-), Casanova (-), Isidoro Martínez (-), Adrián Fernández (2), Alonso Moreno (3), Borja Lombilla (2), Jorge Prieto (1) i Facundo Nicolas (1)

Parcials: 4-4; 9-5; 11-6; 15-9; 20-10; 22-14 // 25-16; 29-19; 30-23; 33-27; 35-29; 38-29

Àrbitres: Alberto Macías de Paz i Ernesto Ruiz Vergara