Kiel - Barça: A la final de manera imperial (30-34)

Els culers, amb una gran segona meitat, superen el conjunt alemany amb autoritat i estaran a la gran final de diumenge contra el Kielce

Gran victòria barcelonista al Lanxess Arena. Els culers han superat amb autoritat el Kiel (30-34) a les semifinals de la Final Four i disputaran la gran final de diumenge. El rival serà el Kielce, que ha guanyat a l'anterior semifinal el Veszprém (35-37).

Màxima igualtat

El matx ha iniciat amb un estira i arronsa constant entre tots dos equips, sense cap dels dos sent capaç d'avançar-se per més d'un gol d'avantatge. Aleix Gómez i Ángel Fernández, des dels extrems, han anotat els primers gols blaugranes, amb Wiencek també molt encertat al cantó contrari. El '20' blaugrana ha completat una gran primera meitat amb set dianes, tres d'elles de penal.

Amb Dika Mem cada cop més endollat en atac, no ha estat fins a falta de mig minut per al descans quan finalment un dels dos conjunts ha pogut avançar-se per més d'un gol: una diana de Mem posava el 17-19, però un darrer gol alemany deixava tot igualat al descans (18-19).

Imparables a la segona

Ja a la segona meitat, dos gols consecutius d'Aleix Gómez -absolutament imparable- donaven al Barça el màxim avantatge fins al moment amb 20-23 a l'electrònic. Però dues exclusions consecutives de Fabregas i Thiagus Petrus, deixaven al Barça amb dos jugadors menys a la pista, que el Kiel ha aprofitat per tornar a ajustar el matx.

Aleix seguia marcant (ha acabat amb 12 dianes, a una del rècord de gols a un partit de Final Four, que el té Juanín García amb 13), i amb bons gols de Langaro i Fabregas i grans aturades de Gonzalo sota pals, els blaugrana continuaven ampliant l'avantatge arribant a guanyar de +6 (25-31). Però un parcial de 3-0 per al Kiel, amb expulsió de Ben Ali inclosa, donava ales als de Jicha a falta de tres minuts, semblava que podia donar emoció als instants finals.

El Barça ha trencat aquesta mala dinàmica amb un golàs d'N'Guessan, i de nou les bones aturades de Gonzalo (vuit a la segona part), els d'Ortega han acabat enduent-se el partit amb autoritat (30-34). Ara toca descansar per preparar la gran final de diumenge, on ja espera el Kielce.

THW Kiel, 30
Barça, 34

THW Kiel: Landin (-), Ekberg (3) Reinkind (6), Wiencek (7), Weinhold (3), Bilyk (1), Horak (-) -set inicial-. Ehrig (2), Duvnjak (3), Magnus Landin (1), Myrhol (1), Benítez (-), Quenstedt (-), Dahmke (1), Zarabek (2).
Barça: Gonzalo Pérez de Vargas (-), Ángel Fernández (3), N'Guessan (3), Cindric (3), Fabregas (2), Dika Mem (4), Aleix Gómez (12) -set inicial-. Ariño (1), Janc (2), Thiagus Petrus (-), Langaro (3), Maciel (-), Ben Ali (1), Richardson (-), Ali Zein (-).
Parcials: 3-2 / 5-5 / 9-8 / 12-12 / 15-16 / 18-19 (descans) 20-22 / 22-25 / 24-29 / 26-31 / 27-32 / 30-34 (final).
Àrbitres: Nedad Nikolic, Dusan Stojkovic.