El repte del 'back to back'

El repte del 'back to back'

Els culers arriben a Colònia per a defensar el títol i en busca d'assolir una fita sense precedents

El Barça tornarà a estar a Colònia per quarta temporada consecutiva. Els culers afronten la seva 10a Final Four en la que és la 13a edició amb aquest format, sent clarament l'equip que més vegades ha estat a Colònia. El Kiel, el rival a les semifinals de dissabte (18 hores), és precisament el segon equip amb més presències, i disputarà la seva vuitena. 

Però en aquestes 12 edicions prèvies, mai cap equip ha estat capaç de guanyar-ne dues seguides. Mai, cap equip ha revalidat el títol a una Final Four de Colònia. Així doncs, el repte per als culers és majúscul, ja que de guanyar es convertirien en el primer equip en guanyar dues Final Fours de manera consecutiva. El Barça buscarà un 'back to back' inèdit. 

De fet, el Barça és el segon equip que després de guanyar la Champions a Colònia, es classifica per a la següent fase final. Només el Vardar el 2018, després de guanyar-la el 2017, va repetir presència a la següent final a quatre. Ara s'uneix el Barça, que després de proclamar-se campió el 2021, torna a ser a terres alemanyes en aquest 2022. 

Als anys 90, cinc seguides

Però, format Final Four a banda, el Barça sí que sap el que és revalidar el títol de campions d'Europa. Entre el 1995 i el 2000, el conjunt barcelonista va guanyar-ne cinc seguides, rècord absolut en la història de la Copa d'Europa. Això sí, cap d'elles era en format de final a quatre, ja que anteriorment la final es disputava amb partit d'anada i tornada. Però des que el curs 2009/10 es va instaurar el format de Final Four, ningú ho ha aconseguit. Un al·licient més per una Champions que pot ser històrica. Som-hi! 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut