Ángel Ximénez Puente Genil – Barça: Triomf per agafar impuls (27-34)

En un partit dominat des dels primers minuts, els blaugranes han sumat una nova victòria lliguera que els permet continuar imbatuts a la competició domèstica

No obstant encarar la setmana rebent la desafortunada notícia de la lesió del pivot Ludovic Fabregas que estarà apartat dels terrenys de joc durant un mes i ser matemàticament campions de Lliga, els blaugranes han afrontat el partit amb l’objectiu d’agafar sensacions per al vital enfrontament europeu de quarts de final contra el Flensburg que es disputarà el dimecres 14 de maig a les 18:45 hores.

Dit i fet, el Barça s’han oblidat dels factors externs que envoltaven aquest duel i ha mostrat una de les seves cares més competitives durant els 40 minuts, per endur-se cap a Barcelona una victòria que serà fonamental per agafar embranzida de cara al tram final de temporada (27-34).

Agafen distància progressivament...

Malgrat un gran inici anotador d’un Puente Genil que arribava al duel amb una exigència màxima a causa de la seva posició classificatòria que el fa lluitar per evitar per al descens, el Barça ha igualat des del primer minut la intensitat dels cordovesos i, a poc a poc, ha anat imposant la seva llei fins a obtenir, en l’equador del primer acte, la seva primera lleugera avantatge en el marcador (8-11).

El voluminós ritme ofensiu no s’ha aturat en els posteriors minuts i ambdós conjunts han continuat trobant situacions de tir força obertes. En aquest context, l’efectivitat del porter Leo Maciel, enregistrant quasi un 50% d’aturades durant els primers compassos del matx, s’ha erigit com una peça clau per fer bons els contraatacs blaugranes, principal arma utilitzada per als homes de Carlos Ortega en l’apartat ofensiu, i marxar al descans amb una distància de + 5 en l’electrònic (14-19).

... fins arribar al triomf final

Després del pas per als vestidors, els culers no han afluixat i han seguit confiant en el mateix guió del primer temps que tants bons resultats ha donat. Amb Leo Maciel exercint de líder de la defensa sota pals i un exercici ofensiu basat en la coralitat, els barcelonins han anat ampliant distàncies de forma cada cop més clara. (19-28).

Així doncs, els de Carlos Ortega, amb un coixí considerable de punts en el marcador, han encarat el tram final de partit de manera més assossegada. Per altra banda, la il·lusió dels locals, impulsada per un Michal Martín que en els darrers minuts de partit ha deixat diverses parades espectaculars amb dos penals aturats inclosos, ha eixugat, mínimament, el parcial favorable als blaugranes. Tot i això, el matx ha continuat sent dominat per als barcelonins que han sumat una victòria clau per encarar una de les setmanes més importants de la temporada (27-34).

Ángel Ximénez Puente Genil, 27

Barça, 34

Ángel Ximénez Puente Genil: Michal Martín (-), José Cuenca (2), Joao Pedro (1), Felipe Borges (-), Javier García (6), Mihajio Mitic (1), David Estepa  (7) – set inicial – Alan Márcio (1), Jaka (-), Sean Corning (1), Álvaro De Hita (-), Dukic (2), Antonio Pineda (1), Xavi Tua (3), Chen (-), Luís Felipe (2).

Barça: Leo Maciel (-), Dika Mem (3), N’Guessan (3), Thiagus Petrus (1), Aleix Gómez (2), Ángel Fernández (5), Ben Ali (5) – set inicial – Pérez de Vegas (-), Aitor Ariño (2), Blaz Jenc (3), Cindric (3), Artur Parera (2), Domen Makuc (1), Langaro (2), Richardson (2), Ali (-).

Parcials: 2-3, 6-6, 8-11, 10-13, 13-16, 14-19 // 15-22, 17-25, 19-26, 21-29, 24-32, 27-34.

Àrbitres: Roberto Carlos Mendoza Roldán i Juan Pablo Visciarelli Lareo.