Tres de les quatre seleccions blaugrana es classifiquen

Eslovènia cau derrotada i és eliminada de la fase següent, mentre que Espanya, França i Croàcia es classifiquen

Bòsnia Hercegovina 24 – Espanya 28

La selecció espanyola va classificar-se com a primera de grup en derrotar Bòsnia Hercegovina per un resultat de 28-24. Amb aquesta victòria Espanya ha aconseguit un rècord de victòries consecutives al Campionat d’Europa amb 15, millorant l’anterior registre que tenia Suècia amb 14 des del període 1998-2002. Aquest rècord, però, va estar a punt de no produir-se perquè, avançada la segona part, els balcànics dominaven al marcador (20-17). El seleccionador Jordi Ribera va canviar la porteria i va fer jugar més ràpid el seu equip i això va permetre acabar la primera fase amb un balanç de 3-0.

Dos dels jugadors blaugrana que més han destacat en l’inici del campionat com són els extrems Ángel Fernández i Aleix Gómez van descansar en un xoc on Espanya no es jugava res, atès que ja era primera de grup. D’aquesta manera, Aitor Ariño va tenir més protagonisme i va anotar dos gols i Gonzalo Pérez de Vargas va ser el revulsiu per sumar un nou triomf d’Espanya.

França 29 – Sèrbia 25

França ha confirmat el seu potencial i va vèncer Sèrbia i s’ha classificat per a la següent ronda mercès a aquest resultat. El xoc va deixar de tenir història a la primera part després que tots dos equips marxessin al vestidor amb un clar resultat de 16-7. La bona actuació del porter francès va permetre que el partit no es compliqués mai per als gals i passar així a la ronda següent.

Dika Mem va ser un dels jugadors més destacats del seu equip. El lateral dret blaugrana va sumar cinc gols en els 10 llançaments que va intentar. Mem va ser un dels jugadors que més va jugar en aquest xoc i Melvyn Richardson, va sumar un gol per França. Ludovic Fàbregas va poder gaudir de bastant descans i no va jugar tants minuts com és habitual.

Ucraïna 25 – Croàcia 38

Croàcia havia de guanyar per mirar de colar-se a la següent ronda i no va fallar. A més, va fer-ho per la porta gran, amb un gran partit on van poder lluir-se tots els jugadors i deixar una diferència de gols suficient per evitar mals majors. A la mitja part ja dominaven per cinc gols (13-18) i els següents trenta minuts només van fer que es plasmés la superioritat croata per damunt d’Ucraïna.

Luka Cindric va tenir un paper destacat al seu equip fins que el seu seleccionador va decidir donar-li descans atesa la diferència al marcador entre tots dos equips. Després d’haver patit la Covid 19 i no estar físicament al seu millor nivell, Cindric va agrair el descans per tal de poder recuperar-se i afrontar la següent fase en una millor condició física.

Montenegro 33 – Eslovènia 32

La gran decepció del campionat fins ara ha estat la ràpida eliminació d’Eslovènia. Els eslovens van ser semifinalistes al passat Campionat d’Europa i les seves aspiracions eren altes però malauradament per als seus interessos, només han pogut guanyar un partit i se’n tornen cap a casa més aviat del previst. Malgrat anar per davant al marcador a la mitja part amb una diferència de tres gols, Eslovènia no va poder mantenir l’avantatge i va acabar caient derrotada en un partit molt ajustat fins al xiulet final.

L’actuació blaugrana més destacada va ser de Domen Makuc, que va anotar tres gols, mentre que Blaz Janc va esforçar-se en tasques defensives però no provar cap xut a porteria. El jugador més destacat dels eslovens va ser un exblaugrana com Jure Dolenec,que va ser el màxim anotador d’Eslovènia amb sis gols.