Porto - Barça: Remuntada incompleta (33-33)

Els de Carlos Ortega, que han arribat a perdre de 7 gols, s'han refet en el segon temps, però no han pogut endur-se la victòria en un final enrevessat

El Barça d'handbol no ha pogut tornar a Barcelona amb els dos punts a la butxaca. Els de Carlos Ortega han empatat contra el Porto, en la sisena jornada de la fase de grups de la Champions, i es col·loquen a la segona posició del grup B, a un punt del Kielce, que és el líder en solitari.

Això després d’un partit complicat, amb un Porto fort defensivament i encertat en atac, que ha obligat el Barça a remar a contracorrent. Especialment després del 21-14 (min 35), amb set gols en contra que els blaugrana han pogut remuntar (30-31, min 56). Però, en un final molt igualat (33-33), el partit s’ha decidit en una jugada enrevessada: la taula ha interpretat que Ortega demanava temps mort i l'ha xiulat, i ha anul·lat així un gol final del Barça que hauria significat la victòria. Un punt blaugrana, però, que permet seguir sumant.

El Porto colpeja primer

El guió plantejat no ha sortit bé a Portugal. I és que al davant els culers s’han trobat amb un Porto sòlid, fort en defensa i que no ha deixat practicar el seu joc ràpid als blaugrana. Ja des del inici, de fet, amb un parcial inicial de 3-0 (min 5).

Perquè, tot i que el Barça s’ha endollat i ha aprofitat les aturades de Gonzalo i un parell d’exclusions dels locals per posar-se per davant per primer cop amb un gol d’Aleix Gómez (7-8, min 17), el Porto no s’ha deixat superar. Així, i si abans havia aparegut Gonzalo, també ho ha fet Frandsen per ajudar el seu equip a disparar-se en l’electrònic. No només en el final del primer temps (17-14, min 30), sinó també a l’inici de la represa (21-14, min 35).

Reacció blaugrana

Frade ha trencat aquesta ratxa negativa amb el 21-15 (min 35). A partir d’aquí, el Barça s’ha acostat en el marcador augmentat el seu encert ofensiu (23-20, min 40) i defensiu. També en part gràcies a les aturades de Leo Maciel, quatre de seguides, que han donat moral un equip que ha pogut tornar a posar-se per davant amb un nou gol d’Aleix Gómez (30-31, min 26).

Final igualat i polèmic

L’equilibri a l’electrònic s’ha mantingut i l’intercanvi de cops ha estat efectiu. Finalment, el 33-33 que s'ha reflectit a menys d’un minut per al final ha resultat ser decisiu, tot i que partit es podria haver decantat per qualsevol de les dues bandes: primer, per la del Porto, però Gonzalo ha fet una aturada providencial. Després, per la del Barça, que ha marcat al contraatac però, en un final enrevessat, la taula ha interpretat que Ortega demanava temps mort i l'ha xiulat, per tal de deixar sense efecte la diana que podria haver sentenciat.

LA FITXA

FC Porto, 33
Barça, 33

Porto: Frandsen, António Areia, M'Bengue, Rui Silva, Victor Iturriza, Sliskovic, Diogo Branquinho –set inicial- Mitrevski (ps), Veitia Valdés, Salina, Fernandes, Pedro Cruz, Magalhães.

Barça: Gonzalo Pérez de Vargas, Blaz Janc, Dika Mem, Fabregas, Ali Zein, N’Guessan, Aitor Ariño –set inicial- Leo Maciel (ps), Aleix Gómez, Frade, Ángel Fernández, Makuc, Langaro, Thiagus Petrus.

Parcials: 3-0, 6-4, 7-7, 9-10, 13-12, 17-14, 21-15, 23-18, 25-24, 27-26, 30-30, 33-33.

Àrbitres: Mads Hansen, Jesper Madsen.