Els olímpics del Barça d’handbol

Els olímpics del Barça d’handbol

El Barça aportarà 13 jugadors als Jocs Olímpics de Tòquio

El FC Barcelona aportarà un total de 13 jugadors de sis seleccions diferents als Jocs Olímpics que començaran a la capital japonesa el dissabte 24 de juliol. Espanya i França amb quatre representants blaugranes, són les dues seleccions que més jugadors culers tindran al seus equips. Els segueixen Brasil amb dos jugadors i l’Argentina, Portugal i Egipte amb un cadascun.

Es dona la casualitat que les quatre incorporacions de l’equip de Carlos Ortega per a la temporada 2021/22 jugaran amb les seleccions respectives en aquesta edició dels Jocs Olímpics. Només hi ha quatre jugadors culers que no estaran amb els equips nacionals a Tòquio. Es tracta d’Aitor Ariño, habitual amb Espanya però que s’està recuperant d’una lesió al genoll; Luka Cindric (Croàcia) i Domen Makuc i Blaz Janc (Eslovènia) que no van classificar-se per a aquesta cita olímpica nipona.

Xifra rècord

La xifra de 13 jugadors seleccionats per disputar els Jocs Olímpics de Tòquio és la més alta de la història de la secció. Abans d’aquesta cita olímpica, els blaugrana havien aportat dotze jugadors a Pequín ’08 i deu a Sydney ’00. Els segueixen Londres ’12 amb nou seleccionats, Atenes ’04 amb set, Seül ’88 amb sis, Moscou '80 amb cinc i quatre jugadors culers a Rio '16, Atlanta ’96, i Barcelona ’92

Aquesta és la llista completa dels olímpics del Barça:

Espanya: Gonzalo Pérez de Vargas, Raúl Entrerríos, Aleix Gómez i Ángel Fernández

França: Timothey Nguessan, Dika Mem, Ludovic Fàbregas i Melvyn Richardson

Brasil: Haniel Langaro i Thiagus Petrus

Portugal: Luis Frade

Argentina: Leo Maciel

Egipte: Ali Zein

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut