Barça – Aalborg: Campions d’Europa! (36-23)

Els blaugrana guanyen amb una exhibició a la gran final del Lanxess Arena i assoleixen la 10a Champions de la història de la secció per tancar una temporada impecable

Campions d’Europa! El Barça guanya amb una exhibició a l’Aalborg (36-23) i es proclama campió de l'EHF Champions League por 10a vegada. Els culers han realitzat un partidàs de principi a fi al Lanxess Arena de Colònia davant uns mil espectadors, i tanquen amb nou títol en una temporada absolutament impecable: 6/6 títols i 61/61 victòries. Simplement espectacular.

De menys a més

Tot i un inici desfavorable per als culers, amb domini inicial dels danesos (2-5), un espectacular parcial blaugrana de 7-0 ha capgirat el rumb del partit. L’encert en atac, sumat a una gran defensa i bones intervencions de Gonzalo, ha catapultat als de Xavi Pascual (9-5).

L’Aalborg ha intentat reaccionar trencant una ratxa negativa en atac on només havien anotat un gol en 12 minuts, però el Barça, a ritme de Cindric, ha seguit dominant sobre la pista. A més, seguia la fortalesa defensiva culer tot i l’intent de l’Aalborg atacant amb set, i els de Xavi Pascual han seguit augmentat distàncies al marcador, arribant a guanyar de sis per finalment marxar al descans amb +5 (16-11).

Volen la desena

Després d’una primera part molt seriosa tant en atac com en defensa, els culers han sortit a per totes a la segona i així s’ha vist reflectit: +9 i domini absolut (24-15). Pérez de Vargas seguia aturant sota pals i a més, ha clavat fins a tres gols de porteria a porteria per distanciar al Barça de manera clara. També Aleix Gómez, infal·lible des dels 7 metres, ha acabat el matx amb 9 dianes.

La distància al marcador era ja insalvable, i durant els darrers minuts, el Barça s'ha dedicat a gaudir sobre la pista i castigant al contracop per acabar guanyant amb un contundent 36-23.

Així doncs, 10a Champions per a la secció d’handbol del FC Barcelona, que suma la tercera a Colònia i el sisè títol de la temporada. Un final d’ensomni per a l’etapa de Xavi Pascual a la banqueta blaugrana, a més dels capitans Entrerríos i Sorhaindo, entre d’altres. Una Champions, sens dubte, molt molt especial. Visca el Barça!

Barça, 36
Aalborg, 23

Barça: Pérez de Vargas (3), Mortensen (1), Blaz Janc (3), N'Guessan (6), Thiagus Petrus (-), Dika Mem (2), Fabregas (3) -set inicial-. Entrerríos (1), Sorhaindo (-), Dolenec (-), Aleix Gómez (9), Cindric (5), Makuc (2), Moller (-), Frade (1).
Aalborg: Aggefors (-), Samuelsson (2), Sandell (8), Magnus Jensen (2), Claar (2), Mollgard (-), Barthold (3) -set inicial-. Jakobse (1), Klove (-), Christiansen (4), Andreas Jensen (-), Marcher (-), Mads Christiansen (-), Antonsen (-), Juul-Lansen (1).
Parcials: 1-3 / 5-5 / 9-5 / 11-8 / 14-9 / 16-11 (descans) 19-13 / 24-15 / 27-18 / 29-20 / 32-21 / 36-23 (final)
Àrbitres: Vaclav Horacek i Jiri Novotny