Barça – Nantes: A la final de la Champions! (31-26)

Els culers saben patir davant els francesos i guanyen amb autoritat a les semifinals. Diumenge, la gran final al Lanxess Arena davant l’Aalborg

A la final! El Barça ha guanyat amb autoritat a la semifinal contra el Nantes (31-26) i jugarà la gran final de l’EHF Champions League de diumenge davant l’Aalborg (18.00 hores). Després d’una primera part molt disputada i un mal inici a la segona, la gran reacció blaugrana als darrers 15 minuts ha acabat decidint amb contundència el duel.

Sempre per davant al marcador

Un Gonzalo espectacular sota pals ha guiat al Barça als primers compassos de partit, on no ha rebut el primer gol en contra fins als set minuts de joc. Amb Dika Mem molt endollat en atac, els culers han liderat el marcador en tot moment, però sense aconseguir sobrepassar la barrera del +3, en gran part per culpa d’un gran Nielsen a la porteria.

Malgrat l’intent dels francesos per igualar el matx, els de Xavi Pascual no s’han deixat empatar, tot i estar amb avantatges mínims en diverses ocasions. A més, els porters han seguit molt endollats durant tota la primera meitat, amb vuit aturades per a cadascun, per acabar marxant al descans amb un ajustat 15-13.

Un parcial de 2-4 a l’inici de la segona part, ha igualat el matx per primera vegada des del xiulet inicial. Els barcelonistes han topat una i una altra vegada amb una gran defensa francesa, tant en estàtic com replegant, a més d’un Nielsen que continuava molt segur sota pals.

Reacció blaugrana

Un bon gol d’Aleix des de l’extrem ha trencat amb la mala ratxa golejadora blaugrana, que acumulava set minuts sense marcar i només dos gols als primers 13 minuts de la segona part. Aquesta diana ha reactivat als culers, que han recuperat el +3 amb gols de Dolenec (molt segur des del punt de penal) i Dika Mem (20-17).

Una autèntica exhibició de Pérez de Vargas sota pals (16 parades en total), sumat a un golàs de Makuc, ha situat al Barça quatre gols per davant (23-19) per primera vegada durant el matx, i dos gols consecutius de Mortensen i un Aleix, posaven als de Xavi Pascual a sis (26-20) per trencar el partit a falta de vuit minuts per al final.

Ja als darrers compassos, el Barça ha mantingut a la perfecció la distància al marcador amb una gran defensa, i aprofitant les ocasions en atac per seguir perforant la porteria rival. Finalment, gran triomf barcelonista (31-26) per estar a la gran final de diumenge, on ja espera l’Aalborg. Som-hi!

Barça, 31
Nantes, 26

Barça: Gonzalo (-), Mortensen (3), Fàbregas (3), Cindric (1), N'Guessan (3), Mem (5), Aleix Gómez (5) –set inicial-. Raúl Entrerríos (2), Sorhaindo (-), Dolenec (4), Blaz Janc (1), Thiagus Petrus (-), Àlex Pascual (-),Makuc (3), Moller (-), Frade (1).
Nantes: Nielsen (-), Pechmalbec (3), Cavalcanti (2), Gurbindo (1), Thibaud Briet (-), David Balaguer (4), Valero Rivera (6) -set inicial-, Rok Ovnicek (2), Rock Feliho (-), Théo Monar (4), Augustinussen (-), Lazarov (2), Aymeric Minne (1), Baptiste Damatrin-Bertrand (1).
Parcials: 2-0 / 6-3 / 9-6 / 10-8 / 12-11 / 15-13 (descans) 16-15 / 17-17 / 18-17 / 23-19 / 28-23 / 31-26
Àrbitres: Mirza Kurtagic i Mattias Wetterwik