Telekom Veszprém - Barça: Victòria coral per sumar dos punts d’or (34-37)

Els blaugrana han fet un partit molt complet en una pista complicada, en un dia amb baixes importants i després de més d’un mes sense competir

Després de l’aturada de més d’un mes pel Mundial d’Egipte, el Barça d’handbol ha tornat a escena. I ho ha fet treballant de valent i guanyant el Telekom Veszprém, en el partit aplaçat de la jornada 5 de la fase de grups de la Champions. Un triomf difícil però important, que permet als de Xavi Pascual, líders del grup B, seguir sumant tots els enfrontaments per victòries.

I això que hi havia baixes importants, com la de Dika Mem, N’Guessan i Blaz Janc, a banda de la de Casper Mortensen. Però la feina en equip ha tingut la seva recompensa i el triomf vola cap a Barcelona.

Bon primer temps blaugrana

Tal i com es preveia, la igualtat ha estat la tònica dels primers minuts. Però amb el pas dels minuts, el Barça ha passat a dominar el joc. Ha fet un pas endavant i, quan ha pogut córrer, ha fet mal. A més ha comptat amb les aturades de Gonzalo Pérez de Vargas, molt encertat amb 10 aturades en la primera part.

Així els catalans han aconseguit el primer avantatge (5-8, min 12), tot i que el Veszprém, de la mà de Borozan, ha pogut reduir diferències (7-8, min 14). Ràpidament, però, els blaugrana han pres l’accelerador, han millorat en defensa i s’han escapat en l’electrònic (10-16, min 24).

Els locals no es rendeixen

Malgrat que el primer temps ha acabat més ajustat (15-19), un gran inici de segona part de Pálmarsson ha tornat a ampliar distàncies (18-23, min 35). Però el Veszprém, que no ha baixat els braços, ha començat a tenir més efectivitat, tant en atac com en defensa, amb Cupara a la porteria, i no ha deixat que el Barça s’escapés. De fet, un gol de Manaskov ha igualat les tornes (31-31, min 52) per equilibrar de nou el matx.

La victòria és blaugrana

Però en el tram decisiu, al Barça no li ha tremolat el pols. Tampoc a Aleix Gómez, amb tres penes màximes, ni a Fabregas i a Dolenec, que han transformat els seus gols (33-37, min 59). Gonzalo també ha aparegut, amb un parell d’aturades clau en el tram final per frenar una possible reacció. Que, per tot això, no ha arribat i la victòria ha acabat sent blaugrana. De prestigi en una pista complicada, que permet tornar a competir amb bones sensacions.

LA FITXA

Telekom Veszprém, 34
Barça, 37

Veszprém: Rodrigo Corrales, Strlek (1), Marguc (2), Maqueda (6), Lekai (2), Blagotinsek (3), Markussen (2) –set inicial- Cupara (ps), Borozan (5), Fathy Omar (2), Manaskov (6), Mahe (3), Nilsson (2).

Barça: Pérez de Vargas, Sorhaindo (-), Dolenec (7), Ariño (1), Aleix Gómez (10), Thiagus Petrus (-), Pálmarsson (5) –set inicial- Cindric (5), Langaro (2), Frade (2), Makuc (1), Fabregas (4), Entrerríos (-), Àlex Pascual (-).

Parcials: 2-3, 4-6, 8-9, 9-13, 12-17, 15-19 (descans), 18-23, 22-25, 25-28, 28-31, 32-34, 34-37 (final).

Àrbitres: Nikolic, Stojkovic.