La porteria afina la precisió a distància

La porteria afina la precisió a distància

Gonzalo Pérez de Vargas i Kevin Möller han marcat un total de 14 gols aquesta temporada des de la seva porteria, sis més que en tot el curs anterior

L’alt nivell de joc que ha mostrat el Barça durant la temporada 2019-20 s’ha reflectit en les estadístiques golejadores: 730 gols a la Lliga Sacyr ASOBAL (més de 38 de mitjana) i 485 a la Lliga de Campions (quasi 35 de mitjana) són alguns de les xifres que parlen del bagatge ofensiu de l’equip. En aquest aspecte, però, també hi ajuda molt el paper d’una defensa ordenada i solidària, que permet moltes vegades o bé sortir al contraatac i sumar gols ràpids, o bé que els porters tinguin l'oportunitat de marcar de porteria a porteria.

Quan l’equip rival sacrifica el seu porter per jugar amb superioritat o bé compensar una exclusió, la porteria contrària queda buida. I és en aquest punt on una defensa efectiva o una aturada del porter pot permetre un gol de camp a camp. No és gens fàcil, com podria semblar, marcar des de quasi 40 metres, però Gonzalo Pérez de Vargas i Kevin Möller han millorat aquest any la seva precisió a distància.

14 gols de camp a camp

La porteria del Barça s’ha mostrat a un gran nivell aquesta temporada, i, a més, ha aportat una important xifra de gols aprofitant la circumstància de la porteria rival buida. Gonzalo Pérez de Vargas ha aconseguit nou gols entre totes les competicions, mentre que el seu company Kevin Möller ha encertat en cinc ocasions. Un total de 14 gols entre tots dos, que superen els vuit que van aconseguir el curs anterior.

Tot va començar en la final de la Supercopa de Catalunya, quan Gonzalo va marcar tres gols al Granollers en pocs minuts. El constant rendiment golejador va certificar-se a la Copa del Rei, la darrera competició disputada abans de la suspensió de l’activitat a causa de la COVID-19. A Madrid, Möller va marcar un gol en les semifinals contra l’Ademar de Lleó, i Gonzalo en va marcar dos en la final contra el Benidorm.

Per al de Toledo no és la seva millor marca, ja que a la temporada 2017-18 va arribar a marcar 19 gols. Aquell curs va ser especialment dolç de cara a porteria, i va destacar un partit a Logronyo en què el porter blaugrana va marcar cinc gols.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut