Elverum Handball - Barça: Victòria treballada en el retorn europeu (26-30)

Els blaugranes sumen el desè triomf a la Lliga de Campions i són líders en solitari del grup A

El Barça ha sumat el primer triomf europeu del 2020 després de vèncer l'Elverum Handball per 26-30. Els de Xavi Pascual es mantenen al capdamunt de la classificació del grup A amb 20 punts, dos més que el MOL Pick Szeged i el París Saint-Germain, que en sumen 18. En aquesta victòria treballada i suada, han destacat Ariño i Aleix Gómez, amb sis gols cadascun.

Després d'un intercanvi de gols en els primers compassos del partit, els locals han posat distància en el marcador. Empesos per l'embranzida golejadora, el conjunt noruec ha aprofitat els errors ofensius i les pèrdues a camp contrari dels blaugranes per aconseguir un parcial d'1-6 i situar el 10-7 a l'electrònic del Terningen Arena.

Els blaugranes han capgirat la dinàmica després del primer temps mort demanat per Xavi Pascual. L'encert des dels exteriors de cara a porta, amb Aitor Ariño Aleix Gómez amb cinc i quatre gols en el primer temps, respectivament, ha estat el principal motiu. Amb un parcial de 0-5 en els últims instants del primer temps, el Barça s'ha tornat a situar pel davant en el marcador amb el 14-16 que ha tancat els primers 30 minuts.

Incertesa fins al tram final

Els dos gols de Pálmarsson i d'Entrerríos a la represa han ampliat distàncies a l'electrònic fins a situar un +4, la màxima diferència fins llavors (16-20). L'Elverum no ha marxat del partit en cap moment i ha evitat que els blaugranes ampliessin la renda. De fet, els noruecs han posat contra les cordes els blaugranes reduint la diferència al mínim (23-24). Malgrat la incertesa dels instants finals, els blaugranes, amb un parcial de 0-3, han situat el 24-29, que ha suposat la màxima diferència del partit.

Amb tot, els blaugranes han sumat el desè triomf a la Lliga de Campions i afronten una nova setmana amb un doble compromís al Palau Blaugrana: dimecres 12 (19.00 hores) contra el Bidasoa Irun i dissabte 15 (20.00 hores) rebran el PPD Zagreb en un nou partit de la Lliga de Campions.

FITXA DEL PARTIT

Elverum Handball, 26
Barça, 30

Elverum Handball: Fries (-), Westby (2), Gudjonsson (2), Boysen (2), Fredriksen (5), Solstad (4), Henneberg (2) -set inicial- Linderud (-), Pettersen (2), Sandell (2), Imsgard (-), Grondahl (-), Orsted (1), Burud (1), Langaas (1), Christoffersen (2).
Barça: Möller (-), Víctor Tomàs (2), Andersson (2), Ariño (6), Dika Mem (-), Pálmarsson (3) i Ludovic Fabregas (4) -set inicial- Pérez de Vargas (-), Entrerríos (4), Sorhaindo (1), N'Guessan (1), Aleix Gómez (6), Thiagus Petrus (-), Dolenec (1).

Parcials: 1-2, 3-3, 8-6, 11-8, 14-12, 14-16 // 16-19, 17-21, 20-23, 23-26, 24-28, 26-30

Àrbitres: Amar Konjicanin i Dino Konjicanin.