BM Bidasoa Irun – Barça: Triomf d’ofici (23-26)

Els de Xavi Pascual guanyen el segon partit de la temporada a l’Asobal contra un rival de Champions, en un duel igualat que ha estat difícil fins al final

El Barça d’handbol ha sumat una altra victòria a la Lliga Asobal, després de la que va aconseguir en la primera jornada de la competició contra l’Anaitasuna, i comença aquesta nova temporada en forma. Els de Xavi Pascual han derrotat el BM Bidasoa Irun (23-26), un equip que aquesta temporada jugarà la Champions, en un partit que no s’ha decidit fins al segon temps.

Igualtat màxima

El Polideportivo Municipal Artaleku ha viscut una primera meitat de luxe, d’alt nivell, entre dos equips que han demostrat el seu potencial. I també una igualtat màxima durant tot el primer temps, en què cap dels dos equips ha pogut imposar el seu joc. Així, el 14-14 amb què s’ha arribat al descans ho ha reflectit.

La intensitat del Bidasoa ha dificultat el joc del Barça, que ha tingut problemes per córrer i, per tant, per poder-se distanciar en el marcador (8-9, min 19). També les aturades de Xoan Ledo, amb vuit intervencions de mèrit en els primers 30 minuts que han permès que una acció de Rudy Seri i una altra d’Odriozola (sis gols al descans) posessin per davant els locals (10-8, min 22).

El Barça decanta la balança

Però el Barça no s’ha deixat espantar i ha aprofitat les seves oportunitat per recuperar els dos gols de diferència.

Així, el 14-14 del descans ha donat pas a un inici de segon temps en què el Barça ha sortit a per totes i, amb un parcial de 0-4 (16-19, min 38), ha obert una mica d’escletxa, malgrat que Xoan Ledo ha aturat dos 7 metres consecutius. A poc a poc, i a mesura que els blaugrana han pogut augmentar la seva velocitat en la transició i refredar el partit, s’ha anat ampliant la diferència, però en cap cas amb un marcador còmode (20-23, min 51). Finalment, però, aquesta forquilla de gols ha estat suficient per al Barça, que s’ha endut un triomf d’ofici a Irun (23-26).

LA FITXA

BM Bidasoa Irun, 23

FC Barcelona, 26

Irun: Xoan Ledo, Adrián Crowley (1), Odriozola (5), Paco Barthe, Rodrigo Salinas (4), Thomas Tesoriere, Rudy Seri (2) –set inicial- Rangel Luan (ps), Sergio de la Salud, Esteban Joaquín Salinas (4), Iker Serrano (2), Iñaki Cavero, Renaud-David (1), Jon Azkue (2), Matheus Francisco, Mikel Zabala (2).

Barça: Pérez de Vargas, Tomàs (4), Entrerríos (1), Ariño (2), N’Guessan (1), Dolenec (2), Ludovic Fàbregas (2) –set inicial- Dika Mem (3), Cindric (1), Pálmarsson (4), Aleix Gómez (4), Àlex Pascual, Sorhaindo (1), Thiagus Petrus (1).

Parcials: 2-3, 4-5, 6-7, 8-8, 12-11, 14-14 (descans), 16-17, 17-19, 18-22, 20-23, 20-25, 23-26 (final)

Àrbitres: Javier Álvarez Mata, Yon Bustamante López.

Incidències: Minut de silenci en memòria de Víctor Faixó, l’avi de Ludovic Fàbregas que va morir fa uns dies. En record, el jugador del Barça ha lluït ‘V. Faixó’ a la samarreta.