Els motius per seguir una eliminatòria entre blaugranes

Els motius per seguir una eliminatòria entre blaugranes

La Copa torna amb el segon enfrontament entre Barça i Llevant aquesta temporada

35 dies després, la competició del KO torna a la palestra amb un duel entre dos equips que vesteixen de blaugrana. Els de Valverde visitaran, aquest dijous, el sempre complicat Ciutat de València en l’anada dels vuitens de final (21.30 h, GOL i TVE). La visita al camp del Llevant arriba en el millor moment del curs per al Barça, que suma cinc victòries consecutives i és encara més líder a la Lliga després de la darrera jornada. Els culers tenen un gran record de l’última vegada que van trepitjar aquest estadi, ja que van golejar per 0-5 el Llevant al mes de desembre passat. Tres gols de Messi, un de Suárez i un de Piqué van turmentar un conjunt granota completament superat pel poder ofensiu barcelonista.

El rival

Màxim golejador: Roger Martí (8 gols). Coke, Raphael i Mayoral porten un gol cadascun a la Copa.

Entrenador: Paco López (des de la temporada 2017/18)

Trajectòria a la competició: Amb un triomf per 2-0 i un empat a 1, va superar el Lugo, de Segona Divisió, en els setzens de final.

Què cal saber sobre el duel?

- El Club ha superat en quatre dels darrers cinc partits el conjunt valencià. Tot i això, els de Paco López van trencar la ratxa d’imbatibilitat culer en la passada Lliga en un duel vibrant (5-4).

- El Llevant compta amb futbolistes formats a la Masia a la seva plantilla: el porter Oier Olazabal i l’atacant Rubén Rochina.

- Hi ha dos precedents d’eliminatòries en l’actual format de la Copa: el 2004 el conjunt valencià es va endur el partit d'anada (1-0) però els culers van remuntar (3-1) a la tornada gràcies a Iniesta, Saviola i Ronaldinho.

- I el 2014 el FC Barcelona es va imposar amb claredat. En l'anada (1-4), amb triplet de Tello i gol en pròpia porteria de Juanfran. I en la tornada (5-1), amb gols d'Alexis (x2), Adriano, Puyol i Cesc.

- A més, tots dos equips es van enfrontar als vuitens de final de la Copa d'Alfons XIII la temporada 1925/26. El FC Barcelona va vèncer en l'anada per 5-0 i en la tornada per 4-1. Nou anys després, es van veure les cares en l'anomenada ‘Copa Presidente’, amb victòria granota en el desempat (0-3) després d'empatar en els dos partits: 2-2 i 1-1.

- Per últim, Barça i Llevant es van enfrontar en l'edició 1942/43 de la Copa del Generalísimo, amb dues victòries barcelonistes per 8-1 i 3-2.

- El matx podria significar el debut de Jeison Murillo i Moussa Wague amb el primer equip.


Els escollits per Valverde

Per a aquest matx el tècnic blaugrana ha decidit convocar els futbolistes següents: Ter Stegen, Semedo, Sergio, Denis Suárez, Coutinho, Arthur, O. Dembélé, Cillessen, Malcom, Lenglet, Murillo, S. Roberto, Aleñá, Vidal, Miranda, Riqui Puig, Chumi i Wague. Queden fora de la convocatòria per decisió tècnica Piqué, I. Rakitic, Suárez, Messi, Jordi Alba i Munir. Rafinha, Samper, Umtiti i Vermaelen són baixa per lesió.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut