Leo Messi rep la seva cinquena Bota d’Or

Leo Messi rep la seva cinquena Bota d’Or

El capità blaugrana ha estat guardonat pels 34 gols que va anotar el passat curs a Lliga

Una nova Bota d’Or per Leo Messi, que és el futbolista que més n’ha guanyat. El passat curs, el crac argentí es va proclamar màxim golejador d’Europa amb els seus 34 gols en 36 partits, aconseguint la seva cinquena Bota d’Or. Un trofeu que l’argentí ha rebut aquest dimarts, en un acte celebrat a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm i que ha comptat amb la presència del president del Club, Josep Maria Bartomeu, o dels directius Silvio Elías i Xavier Vilajoana, així com de Pep Segura, Éric Abidal, Guillermo Amor, Ramon Planes, Jordi Roura, Aureli Altimira i els companys del ‘10’ Sergio Busquets i Sergi Roberto.

Però els convidats més especials han estat cinc nens del SJD Pediatric Cancer Center de Barcelona, hospital molt vinculat amb la Fundació Leo Messi i la Fundació Barça. Un per un, els nens han anat col·locant les quatre Botes d’Or que ha aconseguit el ‘10’ del Barça anteriorment, il·luminant una a una les lletres del seu cognom. El mateix protagonista ha estat encarregat de fer brillar l’última lletra perquè el nom de ‘MESSI’ brillés amb més força.

Messi: “No m’esperava res d’això quan vaig començar”

“Gaudeixo de la feina, de l’esforç i dels meus companys. Sóc al millor equip del món, tinc al costat als millors i tot això fa que sigui més fàcil poder aconseguir aquests premis. No m’esperava res d’això quan vaig començar, realment”, ha comentat un Leo Messi satisfet i que a més ha afegit: “Em trobo bé, tan físicament com anímicament. Van passant els anys i intento cuidar-me. Segueixo treballant perquè això continuï”.

Unes xifres d’Or

Messi va guanyar la seva primera Bota d’Or al curs 2009/10, amb 34 gols. Posteriorment, va aconseguir la segona a la 2011/12, amb rècord absolut de gols, amb un total de 50, xifra a la qual mai ningú més ha aconseguit arribar. La guanyaria també al curs següent, el 2012/13, amb 46 gols, i finalment, després de quatre anys sense guanyar-la –on el seu company i amic Suárez en va aconseguir dues– n’acumula dues més de consecutives: la de la temporada 2016/17, amb 37 gols, i la d’aquesta, amb les 34 dianes ja esmentades.

A més, actualment és el màxim golejador de les principals lligues europees d’aquesta temporada amb 14 dianes, i continua escalant posicions en la Bota d’Or 2018-19, la qual seria la seva tercera consecutiva i la sisena en total. Sens dubte, un jugador únic i irrepetible que any rere any es continua superant i trencant rècords.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut