Les 10 coses que cal saber de l’Olympique de Lió

Les 10 coses que cal saber de l’Olympique de Lió

Repassem els precedents, els jugadors de referència i el més destacat del conjunt francès

El FC Barcelona s'enfrontarà a l'Olympique de Lió als vuitens de final de la Lliga de Campions. Repassem 10 aspectes destacats sobre el conjunt francès:

  • El FC Barcelona jugarà per primera vegada al Parc Olympique Lyonnais, un estadi inaugurat el 2016 per l’Eurocopa de França. Un camp amb capacitat per a més de 59.000 persones.
  • Bruno Génésio és l’entrenador del proper rival europeu del Barça. Un tècnic que està al cos tècnic des del 2007 i com a entrenador principal des del 2016. A més, Génésio va ser jugador de l’Olympique de Lió en dues etapes.
  • Memphis Depay, Nabil Fekir, Moussa Dembélé i Bertrand Traoré són els futbolistes més destacats del conjunt de l’est de França.
  • El conjunt francès ha finalitzat la fase de grups com a segon classificat amb 8 punts, per darrere del Manchester City (13) i per davant del Shakhtar Donetsk (6) i el Hoffenheim (3). 
  • Hi ha sis precedents contra l’Olympique de Lió a la Lliga de Campions. El balanç és favorable als blaugranes amb quatre victòries i dos empats.

 

11-03-09 WEB PARTIDO 06-Optimized.jpg
  • Leo Messi, Gerard Piqué i Sergio Busquets són els únics jugadors que queden a l’equip culer des del darrer enfrontament contra el conjunt francès, en els vuitens de final de la temporada 2008/09.
  • Les semifinals de la Champions la temporada 2009/10 és la millor actuació europea del conjunt francès a la màxima competició europea fins al moment.
  • Cinc blaugranes amb passat a l’Olympique de Lió: El defensa blaugrana Samuel Umtiti és l’únic futbolista que podria disputar l’eliminatòria. Completen la llista de jugadors que han estat als dos conjunts l’actual secretari tècnic Éric Abidal, Sony Anderson, Ludovic Giuly i José Edmílson.

 

Valladolid-FCB_pic_2018-08-25valladolid-barcelona09-Optimized.jpg
  • L’equip femení de l’Olympique de Lió és el gran dominador de la Champions femenina amb cinc trofeus, tres d’ells de forma consecutiva. L’equip francès i el de Fran Sánchez segueixen vius enguany als quarts de final de la competició.
  • Un dels jugadors blaugranes francesos més emblemàtics, Thierry Henry, va completar una gran actuació contra l’Olympique de Lió la temporada 2008/09, marcant el gol en l’1-1 a França i un doblet en el 5-2 al Camp Nou. 

 

QM3D1970-Optimized.jpg
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut