El Llevant, rival als vuitens de final de la Copa

El Llevant, rival als vuitens de final de la Copa

El conjunt de Paco López serà el rival dels d’Ernesto Valverde

El Llevant UD serà el rival del FC Barcelona als vuitens de final de la Copa, segons el sorteig celebrat aquesta tarda a la seu de la RFEF a Las Rozas.

El duel d’anada es disputarà els dies 8,9 o 10 de gener, i la tornada serà tot just una setmana després: 15, 16 o 17 de gener. El primer partit es jugarà al Ciutat de València i la tornada, al Camp Nou.

Dos precedents amb l'actual format

El Barça i el conjunt 'granota' s'han vist les cares en quatre ocasions -dues eliminatòries- a la Copa del Rei. Van ser l'any 2004 i el 2014, amb clar domini culer. Els barcelonistes han guanyat tres dels quatre partits i només han patit una derrota.

L'any 2004, el conjunt valencià es va endur el partit d'anada (1-0) disputat el dia 8 de gener, però els culers van remuntar (3-1) a la tornada disputada sis dies després amb gols d'Iniesta, Saviola i Ronaldinho.

I al 2014, el FC Barcelona es va imposar amb claredat en els dos duels. En l'anada (1-4) jugada el 24 de gener del 2014, amb triplet de Tello i gol en pròpia porteria de Juanfran. I en la tornada (5-1), jugada set dies després, amb gols d'Alexis (x2), Adriano, Puyol i Cesc.

I tres amb altres denominacions

Tots dos equips es van enfrontar als vuitens de final de la Copa d'Alfons XIII la temporada 1925/26. El FC Barcelona va vèncer en l'anada per 5-0 i en la tornada per 4-1. Nou anys després, es van veure les cares en l'anomenada Copa Presidente, amb victòria 'granota' en el desempat (0-3) després d'empatar en els dos partits: 2-2 i 1-1.

Per últim, Barça i Llevant es van enfrontar en l'edició 1942/43 de la Copa del Generalísimo, amb dues victòries barcelonistes per 8-1 i 3-2.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut