Cinc dades per explicar la Masterclass de Lionel Messi a Wembley

Cinc dades per explicar la Masterclass de Lionel Messi a Wembley

Autor de dos gols i dues rematades al pal, va ser l’artífex del 0-1 i va completar un partit d’aquells que es recordaran durant anys

Lionel Messi va completar a Wembley una nova exhibició. Autor de dos gols i dues rematades al pal, va ser l’artífex del 0-1 i va completar un partit d’aquells que es recordaran durant anys. Expliquem el seu partit a partir de cinc dades.

1- Les passades en profunditat, factor diferencial

86 segons de partit. Messi té la pilota al cercle central i veu com Jordi Alba posa la directa per la banda esquerra. El ‘10’ executa una passada a l’espai perfecta que trenca la línia defensiva rival i acaba suposant el 0-1 de Coutinho.

Va ser la primera de les dues passades en profunditat que va completar Messi. Cap altre dels 27 futbolistes que van jugar a Wembley en va poder fer cap.

2- Una connexió letal amb Jordi Alba

No és cap novetat: Messi i Alba s’entenen. Els dos gols de Messi van tenir el lateral esquerre com a assistent. Mútuament es van donar un total de 16 passades i tots dos van participar en la creació dels quatre gols culers. Des que juga al Barça, Alba ja ha donat 16 assistències a Messi.

3- Pressió alta = Més ocasions de perill

No va ser cosa només de Messi. Tot l’equip va treballar de manera coral exercint una pressió altíssima que va servir per fer el 2-4 definitiu. Minuts abans aquesta pressió ja havia provocat una de les ocasions més clares del partit, amb Lloris sortint fora de l’àrea. El Barça va recuperar un total de 50 pilotes.

4- Una actitud contagiosa

Ho va dir Jordi Alba després del partit: “Quan Messi corre i defensa com avui, què has de fer? Doncs córrer com ell”. A Wembley es va veure un Messi especialment motivat, amb fam de pilota, actitud que va provocar un efecte dominó en la resta de companys. Messi va córrer més de vuit quilòmetres.

5- Sempre present

Hi ha dies que l’equip no troba amb facilitat Messi i se n’acaba ressentint. No va passar a Wembley, on el crac argentí va tocar la pilota en 96 ocasions, gairebé sempre en camp rival. Només Jordi Alba (107 tocs de pilota) va superar-lo.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut