Celta – FC Barcelona: Reacció incompleta a Balaídos (4-3)

Després d’anar perdent 3-0 a la primera part, els blaugranes queden a les portes de l’empat amb els gols de Piqué (2) i Neymar Jr, de penal

El Barça ha tornat a deixar escapar els punts de Balaídos, igual que va passar la temporada passada, en un partit marcat pel desavantatge de la primera part i l’intent de reacció a la segona. El Celta ha marcat tres gols ràpids abans del descans, i el Barça ha estat a punt d’igualar després en dues ocasions. Piqué, amb dos gols, i Neymar Jr, des del punt de penal, han apropat els blaugranes a la igualada.

El record de la temporada passada estava molt present, i el Barça ha saltat a Balaídos concentrat i amb tendència ofensiva. Suárez ha estat a prop del gol, però ben aviat han aparegut uns nervis que s’han accentuat amb la pressió alta del Celta. Els gallecs han començat a forçar pèrdues a les sortides del Barça, i una d’aquestes l’han aprofitat per obrir el marcador. Sisto, al minut 22, ha marcat l’1-0  amb un xut creuat. El gol ha deixat el Barça tocat. Les idees han desaparegut i el Celta ha atacat els punts dèbils dels culers.

En dos minuts fatídics, el partit s’ha posat definitivament coll amunt. Iago Aspas ha agafat per sorpresa el Barça, ha superat Piqué i ha marcat el 2-0. No havien passat ni dos minuts i arribaria el tercer. Mathieu, en intentar evitar la rematada d’Aspas, s’ha marcat en pròpia porteria. Els fantasmes del curs passat han tornat, però per a després del descans esperava una història ben diferent.

Infortuni en la reacció

I és que, en tornar dels vestidors, el Barça ha canviat el xip. Iniesta ha ocupat el lloc de Rafinha i ha agafat les regnes del joc amb mestratge. El capità, que ha arribat a la xifra màgica de 600 partits oficials de blaugrana, ha revolucionat el partit. Amb poc més de deu minuts n’ha tingut prou per posar una pilota al cap de Piqué, que ha retallat distàncies. Amb el Barça llançat, un penal comès sobre André Gomes ha servit perquè Neymar Jr situés un esperançador 3-2 al marcador.

El partit havia canviat totalment, però quan semblava que s’apropava l’empat, una acció desafortunada en la sortida d’una jugada des dels peus de Ter Stegen ha acabat amb la pilota al cap de Pablo Hernández i a la xarxa del porter alemany. Ha estat un cop dur, però els culers no han abaixat el cap i han seguit buscant la porteria local. I ha tornat a ser Piqué qui, rematant de cap una centrada de Denis, ha tornat a posar emoció al partit. La reacció, però, no ha acabat sent completa tot i dues bones ocasions de Neymar Jr i Piqué, i el Barça ha deixat escapar els punts a Balaídos abans d’una nova aturada per partits de seleccions.