Celtic FC – FC Barcelona: Toca certificar el pas a vuitens

Celtic FC – FC Barcelona: Toca certificar el pas a vuitens

(20.45 hores, BeIN SPORTS) Els de Luis Enrique buscaran un triomf al Celtic Park amb un doble objectiu: ser ja matemàticament equip de la següent ronda de la Champions i, fins i tot, deixar el pas com a primers a només un empat

La 13a classificació consecutiva per als vuitens de final de la Champions es troba a prop. Aquest, doncs, és l’objectiu més immediat del FC Barcelona, que aquest dimecres (20.45 hores, BeIN Sports) té una nova oportunitat per assolir el pas a la ronda següent, contra el Celtic FC, i ja de manera automàtica. I és que, actualment, el Barça es troba a dos punts del Manchester City (7) i a sis del Borussia Mönchengladbach (4), tercer classificat del grup C a falta de dues jornades.  

A més, i independentment del resultat del Borussia – Manchester City d’aquesta cinquena jornada de la fase de grups, els de Luis Enrique deixarien ben encarrilada la primera posició. I és que en farien prou amb un empat contra l’equip alemany en l’última jornada, en el partit que es jugarà al Camp Nou.

Un estadi complicat

Però, per tal que això sigui possible, primer s’ha d’aconseguir un triomf al Celtic Park. No serà fàcil perquè, malgrat tenir dos punts, els de Brendan Rodgers encara mantenen opcions de tot, després de dos empats i dues derrotes. La més contundent, el 7-0 que van patir precisament contra el Barça, en la primera jornada.

Però això va ser al Camp Nou. A Escòcia, la història serà diferent, ja que els locals fa temps que es mostren ferms. De fet, a la Lliga, el Celtic no perd  a casa des del 19 de desembre del 2015, contra el Motherwell (1-2). Des de llavors, 13 victòries i 2 empats en 15 partits. Sí que és veritat que a la Champions l’equip de Glasgow ha sumat un empat i una derrota (0-2, Borussia), però el 3-3 contra el City serveix d’avís per als de Luis Enrique.   

També les últimes visites del Barça a terres escoceses, amb una derrota inclosa al novembre del 2012 (2-1). En les altres tres, el triomf blaugrana va ser per la mínima (0-1, al 2013; 2-3, al 2008; i 1-3, al 2004). Amb tot això, el missatge d’aquests dies de l’entrenador del Celtic ha estat contundent: “El nostre estadi és una caldera, un escenari diferent. El Barça ja ho ha experimentat abans, i sap que serà difícil". També el de Luis Enrique i Rafinha, que han avisat en la roda de premsa prèvia de la fortalesa del Celtic Park. "És un dels escenaris escollits d'Europa", ha declarat el tècnic asturià.

Messi i Suárez, les novetats de la convocatòria

Per intentar guanyar en aquest estadi, Luis Enrique podrà comptar amb tot el trident al complet. I és que, en la llista dels 20 convocats, hi destaca el retorn de Leo Messi, ja recuperat del procés víric que el va deixar fora del partit contra el Màlaga, i el de Luis Suárez, que tampoc va poder ser al duel de la Lliga per acumulació de targetes grogues. En canvi, en aquesta llista no hi són Andrés Iniesta, Samuel Umtiti i Jérémy Mathieu, que continuen recuperant-se de les seves respectives lesions. Per completar la convocatòria, Luis Enrique ha decidit citar Marlon, del Barça B.

Tots 20 intentaran portar cap a Barcelona els tres punts que, una temporada més, permetrien al Barça ser al sorteig dels vuitens de final del proper 12 de desembre. Només faltaria saber si com a primer o com a segon.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut