FC Barcelona – Reial Madrid: Cop final que manté les distàncies (1-1)

FC Barcelona – Reial Madrid: Cop final que manté les distàncies (1-1)

Després d’un duel de màxima intensitat i de manar tota la segona part gràcies a un gol de Suárez, al Barça se li han escapat dos punts al Clàssic

El Barça ha deixat escapar dos punts en l’últim sospir del Clàssic contra el Reial Madrid. En un duel molt intens, els blaugranes han dominat gairebé els 90 minuts, però no han sentenciat el marcador. Suárez ha avançat els culers al minut 53, i després ha reaparegut Iniesta. Però ja en temps de descompte el capità blanc, Sergio Ramos, ha marcat l’empat que manté la diferència de sis punts entre el Madrid i el Barça al capdavant de la classificació de la Lliga. Abans del partit, el Camp Nou ha desplegat un mosaic històric i els dos equips han homenatjat les víctimes de l'accident aeri de Colòmbia.

Des que la pilota ha començat a rodar la intensitat ha estat màxima, com es preveia. A una banda i a l’altra del camp la pilota es movia amb velocitat. El Reial Madrid combinava la pressió alta i el replegament defensiu, mentre el Barça provava de posar un punt de calma i domini a la circulació. Amb els blancs organitzats en defensa, les arribades per banda de Jordi Alba i Sergi Roberto han creat superioritats que han facilitat apropar-se a la porteria de Keylor Navas. Messi, de falta directa, ha fet intervenir el porter madridista per primera vegada (minut 18).

El Barça, però, també sap crear perill a la contra. Quan trobaven espais, els culers corrien. Així, Suárez s’ha estavellat contra la defensa blanca en un xut perillós (minut 21). Amb duels molt físics al mig del camp, el partit també ha tingut alternatives de domini. A la seva manera, el Reial Madrid ha comptat amb minuts de pressió intensa a la porteria de Ter Stegen. El porter alemany, però, ha solucionat amb seguretat les arribades de Ronaldo i una rematada de cap de Varane.

S’arribava al descans amb màxima igualtat i amb tot per decidir. A la represa el Reial Madrid ha repetit la fórmula de la primera part: pressió alta per impedir les sortides fàcils del Barça. Això ha durat poc, i els blancs han tornat a fer el pas enrere. El joc no era fluid, però el Barça té recursos. En una falta lateral servida per Neymar Jr, Suárez ha posat el cap per inaugurar el marcador del Clàssic. El Camp Nou ha explotat d’alegria, i el duel s’ha tenyit de blau i grana.

Sense sentència

Amb l’avantatge, era el millor moment per a l’entrada d’Andrés Iniesta. El capità ha reaparegut després de 41 dies de lesió. Ha substituït Rakitic i ha agafat el timó del partit. Després d’una conducció seva, Neymar Jr ha estat a punt marcar el segon. Un retall de luxe l’ha deixat al davant de Navas, però ha xutat per sobre del travesser. Just després ha estat el capità qui ha fregat el gol. Eren bons minuts del Barça, però calia segellar el domini. Messi l’ha tingut. De nou, amb una assistència màgica d’Iniesta. Però el xut ha sortit massa creuat.

S’ha entrat als últims deu minuts amb tot a favor, però amb la incertesa del mínim avantatge. El Reial Madrid ha tingut l’empat a tocar en dues rematades de Ramos i Ronaldo. Els blancs han buscat el seu gol a la desesperada, i finalment l’han trobat. Sergio Ramos, de cap, ha refredat de cop el Camp Nou al minut 90. Encara hi havia tres minuts per buscar de nou el triomf. En una jugada embolicada, Casemiro ha tret sota els pals una rematada bombejada de Sergi Roberto. El xiulet final ha confirmat l’empat, i d’aquesta manera es mantenen els sis punts de distància respecte del liderat.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut