Celtic FC – FC Barcelona: Classificació i primers! (0-2)

Leo Messi, amb dos gols, exerceix de líder en el triomf al Celtic Park i els de Luis Enrique aprofiten l’empat entre el Borussia i el City per certificar el pas a vuitens com a líders del grup C

Feina feta. Amb solidesa i seriositat, el FC Barcelona ha complert el seu objectiu, que no era un altre que el de classificar-se per als vuitens de final de la Champions. I ho ha fet, a més, com a primer d’un dels grups més complicats d’aquesta primera fase, després de sumar un triomf contra el Celtic (0-2) i d’aprofitar l’empat entre el Borussia Mönchengladbach i el Manchester City (1-1).

Una victòria liderada per un Leo Messi que ha fet el que més li agrada: ser decisiu. Amb dos gols, amb els quals ja suma 100 en competicions internacionals, ha permès que el Barça sumés tres punts de la seva visita al Celtic Park, que ha pressionat de valent però que no ha evitat que el triomf, la classificació per a vuitens i el liderat del grup C volin cap a Barcelona.

Primers avisos

El que sí que ha fet l’ambient de l’estadi de Gladgow ha estat empènyer els de Brendan Rodgers en un inici en què la pressió dels escocesos ha dificultat el joc de creació blaugrana. Malgrat tot, a poc a poc, la qualitat dels de Luis Enrique s’ha acabat imposant. Primer, a través d’ocasions, amb Messi liderat l’atac des del començament. Després, amb gols visitants, també a través de les botes de l'argentí: un abans del descans, amb una gran assistència de Neymar, i l’altre després, de penal.

El Barça ha començat avisant en una jugada de combinació entre Neymar i Messi que la defensa del Celtic ha acabat refusant ‘in extremis’ (9’), en una centrada d’Alba per la banda que el ‘10’ ha enviat fora (16’) i en una altra jugada del lateral de L’Hospitalet que el cap de Rakitic a punt ha estat de convertir en gol (19’).

Amb el Barça portant la iniciativa, doncs, Messi ha decidit que ja era el moment d’obrir la llauna. Ho ha fet amb el seu vuitè gol a la fase de grups, el 400 en l’era Luis Enrique, després de rebre a esquenes de la defensa una passada preciosa picada de Neymar i superar Gordon de primeres (0-1, 24’).

Un marcador que ha obligat el Celtic a intentar arribar més a l’àrea de Ter Stegen, que durant els primers 45 minuts només ha hagut d’intervenir en una ocasió. Ha estat en un xut de Dembélé que l’alemany ha aturat en dos temps (37’). Amb més espais, doncs, el Barça ha tingut el segon a tocar en un parell d’ocasions. La més clara, abans del descans, en un cop de cap de Suárez que Gordon, de forma espectacular, ha aconseguit aturar (41’).

Messi desfà la reacció del Celtic

El Celtic, però, ha volgut apurar les seves opcions. I ho ha intentat en un parell de xuts, però de nou Ter Stegen ha avortat el perill en un xut ajustat al pal de McGregor (48’) i en un cop de cap de Dembélé des de l’interior de l’àrea que ha acabat a les mans de l’alemany (53’).

Ha estat, doncs, un penal d’Izaguirre sobre Suárez el que ha canviat el guió dels primers minuts de la represa. Perquè Messi, amb un toc pel mig del porter, ha aconseguit obrir escletxa en el marcador i deixar pràcticament sentenciat el triomf (0-2, 55’). Un gol que ha significat el número 100 de l’argentí en competicions internacionals (Champions, Mundial de Clubs i Supercopa d’Europa).

Final plàcid

El 0-2 ja ha estat una càrrega massa gran per al Celtic, que no ha pogut fer res per reduir les diferències i tornar a entrar dins del partit. De fet, els de Luis Enrique encara podrien haver assolit un marcador més ampli, però ni un xut de Messi –desviat per poc (67’)- ni una rematada de Suárez -contra el pal (83’)- han arribat a bon port.

No ha fet falta, perquè ja feia estona que el Barça tenia encarrilat el triomf. Per això, Luis Enrique, en el tram final, ha decidit fer debutar Marlon, que ha substituït Piqué per donar descans el defensa (72’). La feina ja estava feta i, ara, a falta d’un darrer partit de la fase de grups –contra el Borussia Mönchengladbach, al Camp Nou-, el Barça ja espera rival a vuitens de final com a primer de grup.