El repte de superar l’escull d’Anoeta

El repte de superar l’escull d’Anoeta

El Barça s’enfronta aquest diumenge a la Reial Societat a domicili en un estadi on no guanya des de fa una dècada

La visita del FC Barcelona d’aquest diumenge és un repte majúscul per a tot l’equip. I és que trepitjar Anoeta és sinònim de partit dur i complicat. Un escull que els blaugranes tenen ganes de superar d’una vegada per totes. La Reial Societat ha privat el Barça d’aconseguir la victòria en Lliga en les seves últimes visites. De fet, els blaugranes no guanyen a Sant Sebastià des de fa una dècada, quan la temporada 2006/07 es van imposar per 0-2. Dels jugadors que van disputar aquell matx, només Iniesta –autor d’un dels gols– i Messi encara perduren al Club. Visitar el conjunt txuri-urdin no ha estat tasca fàcil. I és que en les últimes set visites consecutives els culers no han aconseguit guanyar-hi. El balanç és de cinc derrotes i dos empats.

La maledicció de resultats a Anoeta va començar el 2010/11, temporada en què la Reial Societat va tornar a la Primera Divisió després de tres cursos (2-1). Tot i aquests resultats a la Lliga, el Barça guarda un bon record del curs 2013/14, quan va assolir la classificació per a la final de la Copa del Rei (1-1). Així doncs, la consigna del vestidor és clara: guanyar a Anoeta, estadi on Luis Enrique també aconseguiria la primera victòria com a tècnic.

El bon inici de la Reial

L’equip entrenat per l’exblaugrana Eusebio Sacristán se situa a la cinquena posició de la Lliga amb 22 punts. Els conjunt basc està fent un gran inici de temporada i acumula quatre victòries consecutives, una de les quals de molt valuosa davant l’Atlètic de Madrid (2-0), amb un balanç de deu gols a favor i un en contra. I és que William José i Carlos Vela –sis i quatre gols, respectivament– són els homes golejadors d’un equip difícil de batre. Així doncs, el Barça és plenament conscient de la dificultat del duel, però té la confiança de saber que aquesta plantilla és capaç de superar l’escull d’Anoeta i encarar la Copa i el Clàssic amb optimisme.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut