FC Barcelona – Borussia Mönchengladbach: Solvència blaugrana a Europa (4-0)

Un hat-trick d’Arda Turan i un gol de Messi tornen al Barça al camí del triomf i el permet tancar la fase de grups de la Lliga de Campions inexpugnable al Camp Nou

El Barça ha tancat la fase de grups de la Lliga de Campions amb una clara victòria davant el Borussia Mönchengladbach (4-0). Un hat-trick d’Arda Turan a la segona part i un gol de Messi a l’inici del partit han servit per seguir mostrant la solvència de l’equip a Europa amb un nou triomf. I és que el Barça compta els seus partits, en aquesta edició de la màxima competició europea al Camp Nou, per golejades (7-0 davant el Celtic, 4-0 contra el City i el 4-0 d’aquest dimarts enfront del Gladbach).

Amb tot ja decidit al grup, el Barça afrontava l’última jornada de la fase de grups de la Lliga de Campions amb l’objectiu principal de tornar al camí de la victòria després de tres empats consecutius. Era un partit per gaudir. Luis Enrique ha introduït canvis en l’onze inicial respecte el que va jugar davant el Reial Madrid i ha donat descans als jugadors amb major càrrega de minuts. Tot i això, Messi sí que hi era sobre la gespa. I el Camp Nou se n’alegrava. Els blaugranes han agafat el control del joc davant un conjunt alemany que es replegava al darrere amb dues línies tancades de quatre i amb dos davanters que, tímidament, pressionaven la sortida de pilota culer. Es trobava còmode el Barça en aquest context i amb rapidesa i bones combinacions arribaven les primeres aproximacions a l’àrea.

Ràpidament Messi ha començat a agafar les regnes i ha començat a repartir un serial de passades. Una passada precisa a l’àrea seva hauria pogut fer pujar el primer al marcador, però l’acció ha acabat sense una rematada clara. Seguia el ‘10’ combinant amb el suport dels interiors, Iniesta i Denis, tots dos molt actius durant tot el partit. Una paret de Messi amb Arda Turan ha provocat el primer gol de la nit amb una rematada subtil de Messi. El gol ha animat encara més el Barça que ha arribat amb més claredat sobre Yann Sommer. El partit es convertiria en un monòleg blaugrana. Destacava la tasca d’Aleix Vidal al lateral, atent en la recuperació i dotant de profunditat a l’equip. I també Denis Suárez, omnipresent en la medul·lar i arribant a l’atac des de la segona línia. Tots dos han debutat a la Lliga de Campions i ho han fet realitzant un bon paper. El migcampista gallec ha donat una exhibició al mig del camp demostrant una gran visió de joc i un bon reguitzell de jugades personals.

Festival golejador d’Arda

El pas pels vestidors ha sacsejat l’equip a nivell d’ocasions i efectivitat i ha començat el festival golejador d’Arda Turan. El turc ha fet un hat-trick en 17 minuts, creat a base de combinacions llargues, profunditat per la banda dreta i assistències de Denis Suárez, Aleix Vidal i Paco Alcácer. El ‘7’ culer, atent en totes les accions, ha rematat amb contundència al segon pal. Primer amb una rematada de cap, després amb un xut col·locat i potent i el tercer sense dificultats sol davant el porter.

En aquest context del partit, Luis Enrique ha fet debutar a la Lliga de Campions al jugador del filial Marc Cardona, qui ja havia debutat oficialment la setmana anterior a Alacant. Messi que s’ha quedat a un gol d’igualar el rècord de màxim golejador en una fase de grups de la Champions, ho ha intentat fins al final. La més clara amb una gran rematada de cap en planxa que Sommer ha salvat amb una gran estirada. El partit ja no tindria més història i el Barça ha sumat 15 punts amb cinc victòries i una derrota. El primer pas cap a la final de Cardiff ja està superat. L’equip ja espera rival a vuitens de final.