Arturo Vidal, treball i força per al mig del camp

Arturo Vidal, treball i força per al mig del camp

El migcampista xilè destaca pel seu rigor defensiu, però també pel talent per combinar en atac i les seves internades a l’àrea

Força, entrega, treball, però també toc de pilota i arribada. Així és Arturo Vidal, el nou fitxatge del FC Barcelona, un migcampista xilè de 31 anys que arriba per apuntalar la zona de mitjos blaugrana. Futbolista polivalent, actua en diverses posicions del camp i, gràcies a la seva resistència i força física, pot ajudar en tasques defensives i ofensives.

I és que el treball defensiu d’Arturo Vidal és simètric a l’ofensiu. És un futbolista físic, eficaç en la recuperació de l’esfèrica, però també amb talent per combinar. De fet, li agrada deixar-se veure dins l’àrea perquè té arribada.

Durant els tres anys que ha estat al Bayern de Munic, equip del que prové, ha jugat 124 partits, 97 com a titular, i ha fet 22 gols (14 assistències). Però el conjunt bavarès no ha estat l’únic equip alemany del Rey Arturo. I és que, amb 20 anys, el xilè va arribar a Europa per jugar amb el Bayer Leverkusen. Durant quatre temporades, i abans de fer el salt a la Juventus l’any 2011, va fer un total de 18 gols, en un període en què va començar a despuntar.

Així, va ser a Itàlia on va acabar de consolidar-se. A l’equip de Torí, amb el qual va participar en la final de la Champions de Berlín 2015 contra el Barça de Luis Enrique, s’hi va estar quatre temporades i va acabar fent 47 gols, i va esdevenir un fix al mig del camp.

Guanyador de les últimes set Lligues

I és que Arturo Vidal ha estat sempre una peça molt important per a tots els equips en què ha jugat, i ja des d’abans de fer el salt al continent europeu. El xilè va fer els seus primers passos futbolístics a un històric del seu país, el Colo-Colo. En l’equip de Santiago de Xile, el migcampista va contribuir a fer més etern el campió, amb tres títols (comptant el Torneig d’Obertura i el de Clausura). El seu aterratge a Europa no va canviar aquesta dinàmica i tant amb la Juventus com amb el Bayern va continuar guanyant Lligues: 4 de 4 a Itàlia i 3 de 3 a Alemanya.

A més, té una Copa d’Alemanya, una Copa d’Itàlia, dues Supercopes d’Alemanya i dues Supercopes d’Itàlia. Fix també amb la selecció xilena, amb la qual ha participat en dos Mundials, Arturo Vidal completa el seu palmarès amb la Copa Amèrica 2015 i 2016.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut