Atlètic de Madrid – FC Barcelona: Dues passes per davant a la semifinal (1-2)

Amb gols de Suárez i Messi a la primera part, el Barça pren un avantatge important de cara a la tornada que es disputarà al Camp Nou

El Barça ha aconseguit un bon avantatge a la primera part de l’eliminatòria de semifinals de la Copa del Rei. En l’anada disputada al Vicente Calderón, els homes de Luis Enrique s’han endut el triomf (1-2) gràcies a dos gols de Luis Suárez i Leo Messi, tots dos a la primera part. La diana de Griezmann a la represa no ha evitat que els culers se situïn per davant en el camí cap a la final de la competició del KO. D’aquí a sis dies, el Camp Nou haurà de confirmar la presència del Rei de Copes a la gran final.

Es preveia un duel de màxima igualtat a totes les línies, però el Barça s’ha encarregat de trencar tots els esquemes. Després de cinc minuts de lluita, pèrdues de pilota i disputes al mig del camp, l’espurna blaugrana s’ha encès a la punta de l’atac en el minut 6. Mascherano ha recuperat al cercle central, i Suárez ha recollit la pilota. L’uruguaià ha arrencat, s’ha desfet amb velocitat i habilitat dels defenses i ha definit amb subtilesa davant Moyá. Ningú havia aconseguit marcar un gol a l’Atlètic en el primer quart d’hora d’un partit, però Suárez no perdona.

Comoditat ofensiva del trident

Les previsions s’havien trencat, i el Barça manava amb autoritat al Vicente Calderón. Sense fluïdesa ni jugades llargues, les transicions ràpides eren claus. La parella formada per Piqué i Umtiti asseguraven la defensa, i Cillessen es convertia en l’iniciador de jugades. A la seva porteria, el Barça només sentia el perill en accions a pilota aturada amb dues accions de Godín.

En atac, el trident se sentia còmode. Neymar Jr, amb espai a la banda, buscava l’u contra u i generava incomoditat en la defensa matalassera. Els tres han connectat per generar una nova acció que ha estat a punt de significar el 0-2. Un segon gol que ha arribat superada la mitja hora amb el segell de Leo Messi. L’argentí ha rebut de Rakitic i, des de la frontal, no s’ho ha pensat. Un xut sec i potent directe a l’escaire que ha emmudit el Calderón.

Saber patir

El primer xut amb perill de l’Atlètic no ha arribat fins al minut 42, i a la represa els locals s’han reactivat. Amb l’entrada de Torres, l’atac matalasser ha agafat un nou aire. El Barça ha patit en la sortida, i les ocasions a la porteria de Cillessen s’han repetit. Després de molta insistència, els de Simeone han trobat el gol. A pilota aturada, com no podia ser d’una altra manera. Griezmann, de cap, ha retallat distàncies. El 2-1, però, no ha fet arronsar el Barça. El matx s’ha igualat, i tots dos equips han exhibit les seves armes.

Davant l’empenta del Calderón i de Simeone, el Barça ha optat per la combinació i la velocitat. Les accions, sempre liderades per Messi, tenien com a objectiu un tercer gol que assegurés el triomf. André Gomes, amb un xut llunyà, ha donat el primer avís. Però el més clar ha arribat de les botes del ‘10’ en una de les seves especialitats: de falta directa. Entre Moyá i el travesser han evitat el gol de l’argentí. En els últims minuts, l’Atlètic ho ha provat amb cor, i el Barça amb sortides ràpides. Ni uns ni els altres han tornat a trobar porteria, i l'1-2 deixa el Barça dues passes per davant a l’eliminatòria. Dimarts vinent (21 hores), al Camp Nou, tot s’acabarà de decidir.