FC Barcelona – PSG: Això és història! (6-1)

Els de Luis Enrique asfixien el PSG al Camp Nou i aconsegueixen una gesta mai abans vista en el món del futbol, amb un gol de Sergi Roberto en l’últim minut de partit

Que el futbol pot ser meravellós ho demostren nits com aquesta, golejades que passaran a la història i que mai s’oblidaran. Els de Luis Enrique han pogut assolir una gesta mai abans vista i han aconseguit capgirar un resultat molt advers, un 4-0 al Parc dels Prínceps, a base de treball, esforç, bon joc, confiança i fe, sobretot fe. Perquè al minut 87 el Barça estava eliminat i necessitava tres gols per passar, amb el 3-1 que havia fet Cavani, però un gol de falta directa de Neymar (min 88), un altre de penal del brasiler (min 89) i la punta del peu de Sergi Roberto (min 95), en els últims segons del partit, han fet esclatar un Camp Nou que ha animat, cantat, cridat, lluitat, saltat i emocionat com mai.

Ja ho diu el Cant del Barça, que ‘Tots units fem força’. Perquè la remuntada ha estat una realitat per la feina feta des de dins i des de fora del camp. L’ambient del Camp Nou, com mai s’havia vist, ha estat clau per ajudar l’equip blaugrana quant a intensitat. Dominador absolut, i amb una pressió asfixiant, el Barça ha sabut com havia de jugar i ho ha demostrat des de l’inici.

El somni comença sent possible

La remuntada s’ha iniciat de la millor manera, amb un gol de cap de Suárez en el primer minut, després d’aprofitar una indecisió de Trapp (1-0, min 2). A més, el marcador al descans (2-0) ja convidava a l’optimisme. Però no només pel resultat, sinó també per les sensacions. Perquè el Barça ha ofegat el PSG, aculat en el seu propi camp, i s’han anat succeint les ocasions blaugrana. L’exemple perfecte de la convicció que ha tingut l’equip ha estat, precisament, el segon gol. Una jugada lluitada d’Andrés Iniesta des de l’interior de l’àrea, que li ha robat la cartera a Marquinhos i ha acabat amb el gol en pròpia porteria de Kurzawa (2-0, min 40).

Cop dur del PSG

Un 2-0 que ha deixat tocat l’equip d’Emery, que només ha tingut en la pilota aturada i en alguna pèrdua blaugrana la possibilitat de fer mal. Però a diferència del 2-0, el 3-0 de Leo Messi, que ha transformat un penal que Meunier ha comès sobre Neymar (3-0, min 49), ha fet que el PSG comprengués que, si volia passar l’eliminatòria, s’havia de treure la por. I, quan ha provat alguna transició ràpida, ha arribat el 3-1 de Cavani -prèviament ja havia enviat la pilota a la base del pal (min 52)- que ha rebut sol a l’interior de l’àrea i ha xutat a trencar per batre Ter Stegen (3-1, min 61).

Una flama d’esperança, la blaugrana, que ha perdut brillantor, però que es podria haver apagat del tot si Ter Stegen no hagués posat un peu prodigiós per salvar el segon del mateix Cavani (min 63). I com que l'esperança és l’últim que es perd, el Barça ho ha seguit intentat.

Darrers minuts heroics

Quan cada cop la flama era més petita, de sobre ha tornat a créixer. No quedava pràcticament temps per a res, però en un final de bojos el Barça ha pogut fer tres gols en 7 minuts que han capgirat l’eliminatòria. Una remuntada que, en aquests darrers instants, ha tingut dos protagonistes: Neymar Jr i Sergi Roberto. El primer ha fet el quart gol en un llançament de falta espectacular (4-1, min 88), mentre que ha transformat un penal de Marquinhos sobre Suárez (min 90) a falta dels cinc minuts de l’afegit.

Amb el Camp Nou completament embogit, fins i tot Ter Stegen ha jugat els últims minuts dins l’interior de l’àrea del PSG. I com que la fe mou muntanyes, el Barça ha rebut el premi que mereixia: un gol en el darrer minut que ha enfonsat l’Estadi. En una recuperació del porter, que ha obert cap a Neymar, el brasiler ha posat la pilota a l’interior de l’àrea i Sergi Roberto, trencant la línia defensiva, ha aconseguit convertir-se en l’heroi de la remuntada (6-1, min 95). La resta?, ja és història viva del futbol.