Reial Madrid – FC Barcelona: Sant Messi gloriós (2-3)

Reial Madrid – FC Barcelona: Sant Messi gloriós (2-3)

Un doblet de Messi, amb un gol a l’últim segon del partit, i una diana de Rakitic donen al Barça un triomf èpic i merescut al Santiago Bernabéu

Èpic. Històric. Era la diada de Sant Jordi, però Messi l’ha convertit en la seva pròpia festa. Sant Messi gloriós. El crac argentí s’ha exhibit a la gespa del Santiago Bernabéu i ha imposat la seva llei, que no és cap altra que tornar a mostrar a tothom en la mare de tots els partits qui és el millor jugador del món. Messi ha fet un doblet històric i no només ha donat la victòria al Barça a l’últim segon del partit, sinó que ha arribat a la xifra estratosfèrica de 500 gols oficials amb la samarreta blaugrana. I ho ha fet en el millor escenari possible i en el partit que dinamita la Lliga. Perquè el Barça, amb la victòria per 2-3, se situa líder de la Lliga.

Necessitava el FC Barcelona sortir del Santiago Bernabéu amb els tres punts sota el braç per continuar viu a la Lliga. El Barça sabia que per guanyar al feu madridista havia de controlar el partit. I així ho ha fet. Perquè, tot i els minuts inicials d’un Madrid atrevit, el Barça ha contrarestat ràpidament i ha controlat els tempos. Sergio, a la medul·lar, donava seguretat, acompanyat sempre d’Iniesta i Rakitic, desequilibrants i creadors de joc, i, en el cas del croat, fins i tot golejador a vint minuts del final amb un xut potentíssim que ha situat l’1-2.

S’avança el Madrid; respon Messi

Abans, però, tot i que el Barça dominava amb claredat el partit, qui ha colpejat primer ha estat el Madrid. I ho ha fet mitjançant Casemiro, que ha aprofitat un refús del pal, precedit d’un xut de Sergio Ramos, per avançar els blancs. Poc ha tardat el Barça a reaccionar, perquè Messi, desequilibrant i molt superior, ha marcat la diferència en una altra jugada de geni, una més per a la posteritat. L’argentí sempre apareix, i després de combinar amb Sergio i Rakitic ha controlat una passada del croat a la frontal per desfer-se de Ramos i Carvajal i marcar amb un xut ras imparable per a Keylor Navas. Era el gol 499 amb el Barça i Messi no en tenia prou. Perquè ni Marcelo, amb un cop dur, ha pogut aturar Messi, sagnant per la boca a la primera part. Continuava el Barça sotmetent el Madrid, que es resistia davant un equip, el Barça, superior i amb ocasions clares.

El guió a la segona meitat no ha canviat gaire. El Madrid ha tornat a sortir dels vestidors intens, amb ganes de buscar el segon, perquè els blancs també eren conscients que si guanyaven liquidaven pràcticament el campionat. Però el Barça, conscient i pacient, no s’ha deixat mai vèncer i ràpidament ha tornat a guanyar terreny. Els blaugranes trobaven les ocasions a través del control i el sempre omnipresent Messi, repartidor, creador i desequilibrant. En un partit en què no ha faltat de res, els porters també han tingut la seva dosi de protagonisme.

Ter Stegen i Keylor Navas, salvadors

El Barça no trobava el segon gol, perquè Keylor Navas evitava les accions culers. Ni Álcacer, ni Suárez, ni Piqué podien superar el porter de Costa Rica. Però el Madrid, tot i ser dominat, també ha creat perill. I ho ha fet amb la seva arma principal, el contracop. Cristiano, Asensio i Benzema han posat a prova un Ter Stegen segur sota pals i salvador. Perquè l’alemany també sap exhibir-se en les grans ocasions.

El partit ha entrat en una dinàmica trepidant. Al Barça no li servia l’empat, i buscava el segon gol amb insistència. L’ha trobat en un espectacular xut de Rakitic ple de qualitat. El croat ha etzibat un xut potent des del vèrtex esquerre de l’àrea després de superar la pressió de Marcelo. Amb el Reial Madrid tocat, el Barça tenia el partit allà on volia. I hauria pogut sentenciar per mitjà de Piqué, que, sol davant porteria, no ha pogut superar un Keylor que ha evitat un resultat més contundent per al Barça.

Messi continuava fent de les seves sobre la gespa, sempre creador d’accions de perill, sempre fent anar de corcoll la defensa blanca. Imparable. En una d’aquestes jugades, Sergio Ramos ha entrat amb els dos peus per davant per tallar un contracop a peus de Messi. El central blanc ha vist la vermella. Sense que el tercer pugés al marcador, i amb el conjunt de Zidane amb deu homes, James, que havia entrat a la segona meitat, ha aprofitat una centrada de Marcelo per posar el 2-2 al marcador.

Heroic gol del millor del món

Quan semblava que el partit finalitzaria amb empat, el guió encara ens guardava una escena de suspens, finalitzada amb un esclat d’alegria, protagonitzada per, qui si no, Leo Messi. En l’última acció del matx, Sergi Roberto, amb una intervenció plena de potència i credibilitat, ha corregut des de camp propi per liderar un contracop i ha superat les entrades de Modric i Marcelo, cavalcant imponent per la gespa del Bernabéu i ben decidit cap a la porteria de Keylor. L'acció del jugador de Reus, assistit per Jordi Alba, l'ha finalitzada el millor jugador de tots els temps. Messi ha emmudit el Bernabéu amb un xut des de la frontal, ras i sec, imparable per a Keylor, per tancar el Clàssic, marcar el 2-3, dinamitar la Lliga i marcar el gol 500 amb la samarreta del FC Barcelona. Quin final de Clàssic, quin guió tan brillant. Sant Messi gloriós ha decidit un Clàssic trepidant i espectacular que situa el Barça com a nou líder de la Lliga.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut