Ernesto Valverde, nou entrenador del FC Barcelona

Ernesto Valverde, nou entrenador del FC Barcelona

L’exjugador blaugrana, de 53 anys, arriba procedent de l'Athletic Club i serà presentat el pròxim dijous. Valverde signarà per dues temporades amb opció a una més

Ernesto Valverde, de 53 anys (nascut el 9 de febrer de 1964 a Viandar de la Vera, Càceres), serà el nou entrenador del FC Barcelona les dues properes temporades, amb opció a una més. L’exjugador blaugrana arriba procedent de l’Athletic Club, i es farà càrrec del primer equip culer a partir de la temporada 2017/18. Valverde, que serà presentat el pròxim dijous, arriba amb el seu segon entrenador, Jon Aspiazu, i l'exblaugrana José Antonio Pozanco, que serà el preparador físic.

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha destacat en roda de premsa que "avui he parlat personalment amb Valverde i s'ha mostrat molt feliç i il·lusionat davant el repte d'entrenar al Barça". A més, el president ha afegit: "Valverde té capacitat, criteri, coneixement i experiència, és un amant del futbol base i té un estil i una manera de treballar com la que fem aquí. Té una filosofia de joc i un funcionament molt Barça, i una altíssima capacitat de treball, a més de ser un apassionat de l'aplicació de la tecnologia als entrenaments i a la gestió de partits". 

Experiència i passat blaugrana

Aquesta serà la segona etapa d’Ernesto Valverde a l’entitat blaugrana després d’haver vestit la samarreta culé com a jugador les temporades 1988/89 i 1989/90. Dos cursos en què el de Càceres va aixecar una Recopa d’Europa en el primer exercici com a blaugrana i una Copa del Rei la segona temporada. Com a tècnic, el Barça tenia aleshores Johan Cruyff al capdavant de l’equip. Ernesto Valverde va disputar 29 partits amb el Barça i va marcar 10 gols oficials.

Com a entrenador, Valverde té una àmplia experiència a nivell nacional –l’Athletic Club en dues etapes, l’Espanyol, el Vila-real i el València- i ha tingut dues experiències internacionals a Grècia també en dues etapes plenes d’èxit. El nou entrenador del Barça va iniciar la seva trajectòria a les banquetes a les categories inferiors de l’Athletic Club la temporada 1997/98, al capdavant del Cadet B i precisament ara arriba procedent del club basc després de quatre cursos al primer equip i amb sis títols sota el braç com a tècnic (5 amb l'Olympiacos i un amb l'Athletic).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut