Juventus – FC Barcelona: Estrena amb bones sensacions (1-2)

Dos gols de Neymar Jr atorguen la victòria als culers en l’estrena del Barça d’Ernesto Valverde
El Barça 2017/18 ha arrencat amb bon peu. L’estrena d’Ernesto Valverde a la banqueta blaugrana s’ha resolt amb victòria culer contra la Juventus (1-2) gràcies a dos gols de Neymar Jr al primer temps. Chiellini ha retallat distàncies a la represa, però el FC Barcelona no ha deixat escapar un triomf que ha merescut també a la segona meitat.

Leo Messi i Neymar Jr han estat els grans protagonistes del primer temps. En els primers cinc minuts de partit el FC Barcelona s’ha aproximat en dues ocasions amb molt de perill a l’àrea rival. Les combinacions entre l’argentí i el brasiler han aixecat passions entre el públic nord-americà, majoritàriament blaugrana.

La Juventus poc podia fer davant l’alta pressió culer, un dels primers trets reconeixibles del nou Barça d’Ernesto Valverde. Patien els italians i gaudien Messi i Neymar. L’'11' blaugrana ha anotat el primer després d’una paret amb Alcácer i, minuts més tard, s’ha apuntat també el segon després d’una brillant acció individual en què ha deixat enrere fins a cinc jugadors. S’arribava amb un còmode 0-2 al descans.

Com havia avançat, Valverde ha dut a terme els onze canvis possibles a la mitja part. Era l’hora de Luis Suárez i també d’un debutant, Nélson Semedo, que s’ha desenvolupat d'una manera més que correcte en els seus primers 45 minuts com a blaugrana. Res ha pogut fer el portuguès en l’acció que ha acabat amb el gol de la Juventus, obra de Chiellini després d’un servei de córner.

Tot i alguna ocasió de Denis, Luis Suárez o Sergi Roberto, que han merescut el tercer, el partit s’ha desenvolupat sense gaires més ensurts fins al final. Al final del matx Neymar Jr ha estat designat com a MVP del partit gràcies al seu doblet. El públic assistent, un total de 82.104 espectadors que han omplert el Metlife Stadium, ha allargat la seva festa fins al xiulet final. Ha estat una bona festa, que havia començat hores abans amb barbacoes a les rodalies de l’estadi.