El FC Barcelona aconsegueix la seva primera International Champions Cup amb Neymar Jr com a màxim golejador

Repassem els fets més destacats de la gira americana dels d’Ernesto Valverde, que ha servit als blaugranes per seguir amb la preparació de pretemporada

El FC Barcelona tanca aquest diumenge la gira als Estats Units amb una victòria per 2-3 contra el Reial Madrid. Un triomf que serveix als d’Ernesto Valverde per conquerir la International Champions Cup per primera vegada. El partit d’aquest dissabte i els dies anteriors de la gira americana ens deixen una sèrie de dades que repassem a continuació:

1. Campions de la International Champions Cup per primera vegada. Els blaugranes conquereixen aquesta competició, després d’imposar-se a la Juventus (1-2), el Manchester United (1-0) i el Reial Madrid (2-3) i demostrar un bon joc.
  2. Valverde ha utilitzat 24 jugadors dels 26 jugadors convocats per disputar els partits contra la Juventus, el Manchester United i el Reial Madrid. Els únics jugadors que no han disputat cap minut són Douglas i Ezkieta.
  3. Vuit entrenaments a les cames dels blaugranes. Al llarg d’aquests dotze dies de gira als Estats Units el Barça s’ha exercitat vuit vegades, cosa que li ha servit per seguir amb la preparació. Alguns d’aquests entrenaments s’han fet en doble sessió diària i repartits entre Nova York, Washington i Miami.
  4. Sis gols marcats i tres gols encaixats. El balanç dels blaugranes a la International Champions Cup, després dels tres partits disputats, és positiva, amb una mitjana de dos gols a favor i un en contra per partit.
  5. Ernesto Valverde es manté invicte com a entrenador del FC Barcelona, després de tres partits disputats. El tècnic basc compta per victòries els seus partits al capdavant del conjunt blaugrana.
  6. Dels 270 minuts de joc disputats a la International Champions Cup, Cillessen ha estat el jugador més utilitzat per Ernesto Valverde, amb 225 minuts. El segueixen de ben a prop Piqué, Rakitic, Sergio, Neymar Jr i Jordi Alba amb 163 minuts.
  7. Neymar Jr ha destacat com a màxim golejador de la gira i ha acabat convertint-se en l’home clau per als tres triomfs del Barça. El crac brasiler ha marcat tres gols en els tres partits que ha disputat contra el Juventus, el Manchester United i el Reial Madrid.
  8. Quatre golejadors. Les dianes del Barça s’han repartit entre quatre jugadors: Neymar Jr (3), Messi, Rakitic i Piqué.
  9. En el Clàssic d’aquest dissabte, Cillessen ha registrat un 75% d’aturades. El porter blaugrana va aturar sis dels vuit tirs a porteria del Reial Madrid. D’aquesta manera, el porter holandès reafirma una altra bona actuació, després de ser escollit l’MVP en el partit contra el Manchester United.
  10. El FC Barcelona va registrar gairebé el doble de passades que el conjunt blanc. Els d’Ernesto Valverde van aconseguir 634 passades, mentre que el Reial Madrid en va sumar 375. A més, durant la gira americana, el Barça sempre ha fet més passades que el rival, amb una eficàcia de passada sempre superior al 83% (87% contra la Juve, 84% contra el ManUtd i 86% contra el Reial Madrid).