Getafe – FC Barcelona: Reacció d’ofici (1-2)

Getafe – FC Barcelona: Reacció d’ofici (1-2)

Denis i Paulinho, que han entrat a la segona meitat, han estat els autors dels gols de la remuntada blaugrana al Coliseum Alfonso Pérez per sumar tres punts més a la Lliga

Segueix el Barça sense cedir cap punt en aquest inici de Lliga. I això que els d’aquest dissabte a Getafe han estat cars de sumar. En un partit molt complicat que s’ha cobrat la lesió de Dembélé i en què el Getafe s’ha avançat amb un golàs de Shibasaki a la primera meitat, el Barça ha sabut reaccionar i remuntar amb molt d’ofici amb dues dianes de Denis i Paulinho, introduïts a la segona meitat, per seguir liderant la Lliga amb ple de victòries.

No seria un partit brillant del FC Barcelona, perquè el Getafe jugaria molt seriós ordenat al darrere, però sí que mai perdria l’ofici i les ganes de buscar solucions per guanyar el partit. El retorn del Getafe a Primera Divisió feia que el Barça tornés a visitar el Coliseum Alfonso Pérez, un estadi en què, tot i que els últims precedents per als blaugranes han estat favorables, sempre ha costat sumar els tres punts. Conscient Valverde que no seria un partit fàcil, només ha fet un canvi en l’alineació respecte a la que va treure davant la Juventus, fent entrar Sergi Roberto en lloc de Semedo al lateral dret. Amb un Getafe totalment replegat li costaria al Barça crear ocasions de perill, que, tot i portar la iniciativa en el joc, no trenaria jugades de perill en zona atacant.

Canonada de Shibasaki

Els madrilenys intentarien sorprendre els blaugranes amb jugades ràpides al contraatac i amb Jorge Molina com a jugador referent a dalt. I a la primera meitat els ha sortit bé l’esquema tàctic perquè, precisament, Molina ha avisat el Barça amb dues accions perilloses. El partit es complicaria encara més amb el contratemps de la lesió muscular de Dembélé en una cursa ràpida. Deulofeu ha estat l’escollit per Valverde per substituir-lo.

L’ordre tàctic del Getafe obligaria el Barça a buscar alternatives en la construcció del joc i crear superioritats per la banda. Ho provarien també buscant l’esquena de la defensa madrilenya, sempre concentrada evitant les transicions blaugrana. El partit es posaria lleig per as blaugranes quan una canonada de Shibasaki des de la frontal, abans del descans, ha superat Ter Stegen per fer el primer del Getafe. Un xut imponent, imparable per a l’alemany. Messi replicaria abans del descans amb un xut de falta teledirigida a l’escaire, però Guaita ha evitat el gol amb una espectacular aturada. Aquesta i una rematada d’Umtiti serien les dues accions perilloses dels blaugranes durant el primer temps.

En aquest context del partit, Valverde l’ha sacsejat fent entrar Denis Suárez. El migcampista gallec ha aportat desequilibri i el Getafe s’ha replegat encara més al darrere resguardant l’avantatge en el marcador. Buscaria el Barça el perill per la banda dreta amb la rapidesa de Deulofeu i el desequilibri i la potència de Sergi Roberto.

Denis i Paulinho, protagonistes de la remuntada

El de Reus ha tornat a demostrar la seva polivalència, perquè per aquella banda arribaria el gol dels blaugranes, quan Roberto ha recuperat una pilota i l’ha centrada perquè Denis la controlés amb sang freda i la piqués a l’escaire oposat de Guaita per empatar un partit que s’estava posant molt dur. El ‘6’ blaugrana ha fet un gran partit, repartint joc i desequilibrant en la zona interior del camp.

El gol ha fet pujar la moral als barcelonistes, que han buscat el segon. No seria gens fàcil, perquè els de Bordalás estarien atents en defensa. Fins i tot, han tingut temps de posar a prova la defensa blaugrana en un xut d’Arrambarri que, després de tocar a Sergi Roberto, la pilota ha tocat al pal.

Valverde sacsejaria encara més el partit a través de la banqueta fent entrar Paulinho per Rakitic. I l’aposta li ha sortit bé. Perquè el migcampista brasiler ha mostrat la seva gran fortalesa física per arribar des de la segona línia i marcar el gol de la victòria blaugrana. Un gol a l’estil Paulinho en què, després de rebre una assistència de Messi, el ’15’ blaugrana ha entrat amb potència i determinació a dins l’àrea per desfer-se de manera imponent dels dos defensors del Getafe i engaltar un xut potent al pal oposat de Guaita. Un gol que ha servit per materialitzar la remuntada i certificar tres punts aconseguits amb molt d’ofici per seguir liderant la Lliga.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut